Poznato je u kojem sastavu će Inter otvoriti lov na Scudetto

Gostuju kod Leccea

Poznato je u kojem sastavu će Inter otvoriti lov na Scudetto

E. Škorić

Nogometaši Intera večeras će gostovati Lecceu u prvom kolu nove sezone Serije A.

Stadion Via Del Mare je rasprodan i očekuje se oko 23.000 navijača na tribinama, a oko 1.000 će biti navijača iz Milana.

Navijači Leccea su u euforiji jer se nakon dugo vremena njihov klub vratio u Seriju A, a s druge strane favorizovani Inter od kojeg se puno očekuje u novoj sezoni.

SamoDanilo D'Ambrosio je povrijeđen i izvan stroja za Inter. Momčad Simonea Inzaghija dosta je slična prošlosezonskoj, osim Lukakua i Gosensa, koji će nakon prelaska Ivana Perišića u Tottenham biti stalni starter na lijevoj strani.

Lukaku je trenutno prva zvijezda Neroazzurra i očekuje se da bude ključni igrač, te je večeras od prve minute u napadu sa Lautarom Martinezom, dok će Edin Džeko čekati svoju priliku sa klupe.

Inter je neporažen u posljednjih 11 debitantskih utakmica protiv novopromovisanih klubova u prvenstvu Italije. Nerazzurri su momčad s najviše udaraca (348) i udaraca na gol (127) u Seriji A u 2022. godini.

Bit će apsolutni favorit u večerašnjem duelu, tu nema nikakve dileme, ali domaćin će učiniti sve da pokaže kako je zreo za nastupe u najvišem rangu italijanskog nogometa.

Oglasi

Usput, dodajmo da je Inter nedavno s 11:0 slavio u jednoj pripremnoj utakmici protiv jedne amaterske ekipe, a Edin je postigao dva gola. 

Osim Dijamanta strijelci u prvom poluvremenu još su bili Hakan Calhanoglu, Romelu Lukaku i Denzel Dumfries. 

U nastavku je ušao Lautaro Martinez koji je postiže dva gola. U strijelce su se još upisali Henrikh Mkhitaryan, Roberto Gagliardini, Joaquin Correa i Cesare Casade.

Vjerovatni sastavi:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lecce (4-3-3): Falcone; Gendrey, Cetin, Blin, Gallo; Bistrovic, Hjulmand, Helgason; Strefezza, Ceesay, Di Francesco.

Inter (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Gosens; Lukaku, Lautaro.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yugopo
Otkud u bh jeziku rijec momcad? Stavite naziv sport.hr
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi