Press Edisa Mulalića

"Mi kad smo pravi teško je igrati s nama"

Eldar Ganibegović

Željezničar je u petom kolu Premijer lige večeras s 4:2 savladao Tuzla City.

Nakon utakmice na press konferenciji medijima se obratio trener Plavih Edis Mulalić i prvo se osvrnuo na pohvale kolege trenera Dragana Jovića.

"Hvala velikom treneru. Čovjeku normalno da godi kad čovjek analizira na takav način", kazao je pa nastavio:

"Dosta turbulentna sedmica za nas. Mislim da smo bili fokusirani na rad i trening. Dosta nam je pomogla utakmica koju smo gledali protiv Slobode i Sarajeva. Negdje nam je plan bio da radimo sve što je Sloboda radila, a u nekim sve što je Sarajevo radilo, samo kontra. Spremali smo se predano svaki trening."

"Prvo poluvrijeme koje smo odigrali mislim da je najbolje otkad sam ja došao. A bilo je još poluvremena, opet sam se pribojavao, opet do 1:0 imamo tri-četiri stopostotne prilike, i stativa, i dva izlaska jedan na jedan s golmanom. Nismo se htjeli povući u drugom poluvremenu, da radimo isto kao i u prvom i kao što je rekao Dragan, do 70.-75. minute sve je bilo na nivou. Kad smo mi pravi, teško je igrati s nama", rekao je, između ostalog Edis Mulalić.

Podsjetimo, Željezničar je poveo iz penala u 39. preko Štilića, zatim je Gasal na otvaranju drugog dijela pogodio dva puta, da bi Santos u 60. minuti iz drugog penala donio i četvrti gol Željezničaru.

Poraz Cityja ublažili su rezervisti Smajlagić i Veselinović, a Jović je nakon utakmice rekao:

"Brinu me oscilacije. Odigramo katastrofalno protiv Slobode, odlično protiv Sarajeva i sad večeras ponovo očajno. Moramo razgovarati s igračima. Umor nam ne može biti alibi", poručio je Jović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ove utakmice Željezničar je treći s osam bodova, dok je tuzlanski tim s četiri na sedmoj poziciji, uz dvije utakmice manje.

U narednom kolu Željezničar će u goste kod Borca, dok Tuzla City dočekuje ekipu Leotara. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.