Željezničar savladao Tuzla City u derbiju petog kola
Foto: T. Hebib

Premijer liga

Željezničar savladao Tuzla City u derbiju petog kola

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Derbi petog kola Premijer lige BiH na Grbavici su odigrali Željezničar i Tuzla City.

Kako je City u srijedu deklasirao Sarajevo, tako je Željezničar večeras deklasirao njih i igrom i rezultatom, a na kraju je bilo 4:2.

Velika šansa za Željezničar već u šestoj minuti. Santos je ušao u kazneni prostor, dodao do Haračića koji je pokušao da odigra loptu za usamljenog saigrača na petercu, no Fejzić se ispriječio i izbacio u korner.

Santos je bio nezaustavljiv za odbranu Tuzlaka i u 11. minuti, vratio Haračiću na pet metara koji promašuje cijeli gol, definitivno za sada promašaj sezone.

Dvije minute nakon toga Štilić postiže gol, ali ranije je sviran ofsajd.

Santos je ponovo protutnjao u 16. minuti, Štilić je šutirao, blokirao Čeliković, zatim lopta dolazi ponovo do Štilića koji pogađa stativu.

Oglasi

Gosti do daha dolaze koliko toliko u 28. minuti. Ubačaj Mišića i slab pokušaj Hrkaća glavom direktno u Bendera koji lagano hvata loptu.

Minut nakon toga Kuzmanović zabija gol, ali on je poništen zbog ofsajda, ali vrlo diskutabilno je to bilo.

Nova velika šansa za Željezničar u 33. minuti. Potpuno sama su na Fejzića izašla dva igrača Željezničara, Santos je bio sebičan i odbranio mu je to kapiten gostiju.

Pet minuta nakon toga Santos je bio u prodoru, Nukić je u padu igrao rukom i dosuđen je penal za domaći tim, a siguran realizator za 1:0 bio je Semir Štilić.

Na otvaranju drugog dijela i drugi gol u mreži gostiju. Štilić je ubacio iz kornera, Fejzić sjajno brani šut Hodžića, ali lopta se odbija na gol liniju gdje je samo ćušnuo loptu u praznu mrežu Hamza Gasal.

Oglasi

Nisu se gosti ni oporavili od šoka, a primili su i treći. Haračić je majstorski proigrao Gasala koji je istrpio duel s Mehidićem i rutinski savladao Fejzića.

Deja vu u 58. minuti. Ajdin Nukić opet u kaznenom prostoru igra rukom i dosuđen je drugi penal za Plave večeras.

Trener gostiju promijenio je golmana, ubacio Brajlovića umjesto Fejzića, ali nije mu to mnogo pomoglo, s obzirom na to da je Santos pogodio s 11 metara za 4:0.

Zamalo peti gol domaći postižu u 68. minuti. Štilić se namjestio, ali šutirao ravno u Brajlovića, a nakon toga su gosti ublažili poraz.

Prvi gol za goste dolazi u 76. minuti. Ubacio je Mehidić, šutirao Kuzmanović, Bender odbija do Smajlagića koji lagano pogađa. 

Oglasi

Mišić je šutirao iz slobodnjaka u 82. minuti, odbija se lopta od stative do Veselinovića koji pogađa za 4:2, a iz poštovanja prema bivšem klubu nije slavio pogodak. 

Nakon ove utakmice Željezničar je treći s osam bodova, dok je tuzlanski tim s četiri na sedmoj poziciji, uz dvije utakmice manje.

U narednom kolu Željezničar će u goste kod Borca, dok Tuzla City dočekuje ekipu Leotara. 

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Željezničar - Tuzla City 4:2 (Štilić 39', Gasal 48', 53', Santos 60'; Smajlagić 76', Veselinović 82')

FK Željezničar: Bender, Hajdarević, Cocalić, Haračić, Gasal, Štilić, Hodžić, Drina, Santos, Galić, Vego.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Nukić, Kuzmanović, Karjašević, Karić, Mešinović, Čeliković, Mišić, Hrkač, Mehidić, Coulibaly.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Sarajevo kao domacim i to u Zenici prati preko 5000 tifoza, zeljanu ispred balkona u centru grada ni u pola toliko. BRUKA I SRAMOTA. ŠTA BI BILO DA STE DOMACINI BILI U ZENICI - PLAFON 400 gledalaca. Jadno za klub koji sam sebe busa...!!!
10 38
Lavillenie
PA NISMO MI GLUPI TORPEDO SAMPION SVEMIRA TO SE KOD NAS KAZE DZABA NOVCI MOJI SINOVCI KAD ATE RINAKA ZESCA HAHAHAHA
13 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi