Foto: Screenshot

Nijemci ga ne vade iz usta

Isplivao novi prljav veš o sebičnom Lewi: "Mislio sam da nema većeg od Robbena, a onda..."

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski i dalje je tema medija u Njemačkoj.

Poljski napadač ovog je ljeta napustio Bayern i prešao u Barcelonu, ali u Njemačkoj kao da se ne mire s gubitkom najveće zvijezde Bundeslige pa se trude što više loših stvari o njemu da pišu i govore.

Navodno Robert Lewandowski nije uživao najbolji glas u momčadi Bayerna. Barem tako misli "Sport Bild" koji izvještava o sukobu Poljaka i Leroyja Sanea.

Također, u ovom tekstu za ime Lewandowskog veže se i epitet "sebičan".

Pričalo se da Lewandowski nije u najboljem odnosu s trenerom Julianom Nagelsmannom. No pokazalo se da se nije slagao ni s nekim igračima.

"Poljak nije bio popularan u svlačionici kao što se činilo na terenu. Priča se da Lewandowski nije uživao najbolji ugled i da su ga doživljavali kao sebičnog", čitamo.

Kristijan Falk, novinar "Bilda", otkrio je da je Poljak bio u sukobu sa Saneom. Brojne su pretpostavke da je unutarnji sukob utjecao na kolebanja u formi njemačkog reprezentativca. Falk je čak citirao bivšeg igrača Bayerna. 

"Doživio sam dosta sebičnih igrača u Bayernu. I uvijek sam mislio da je Arjen Robben najveći egoist, ali onda se pojavio Robert Lewandowski", citirao je novinar.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bilo kako bilo, Lewandowki je prošlost Bayerna, a sadašnjost i budućnost Barcelone u koju se još uvijek uklapa.

Do sada je postigao jedan gol i to u Gamper Kupu protiv Pumasa (6:0), dok sinoć nije bio od pomoći svojim saigračima na startu La Lige, s obzirom na to da su remizirali 0:0 protiv Rayo Vallecana. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.