U Njemačkoj ne žale za Lewom: "Drugi su dobili prostor, pa pogledajte samo njega"

Komentar proslavljenog fudbalera

U Njemačkoj ne žale za Lewom: "Drugi su dobili prostor, pa pogledajte samo njega"

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski ovog je ljeta promijenio klub.

Poljski napadač je godinu dana prije isteka ugovora napustio Bayern i potpisao za Barcelonu u transferu vrijednom 45 miliona eura uz dodatne bonuse.

Prve dvije službene utakmice Bayerna ove sezone pokazale su da izostanak Poljaka nije poremetio momčad s Allianz Arene. Pobjede 5:3 nad Leipzigom u njemačkom Superkupu i 6:1 nad Eintrachtom u prvom kolu Bundeslige najbolji su dokaz tome.

Bivši igrač Bayerna i njemački reprezentativac Stefan Effenberg u odlasku Lewandowskog u Barcelonu vidio je čak i pozitivne strane.

"Uglavnom, bez Lewandowskog svi drugi napreduju jer više nije sve samo na njemu. To može stvoriti prostor i slobodu za druge igrače", rekao je u intervjuu za "Sport1.de".

Ovaj 35-struki reprezentativac svoje zemlje imenovao je i igrača koji je imao najviše koristi od prodaje Poljaka.

Oglasi

"Vidite kakve karakteristike imaju ovi momci. To posebno pokazuje Jamal Musiala koji je u odličnoj formi. Možda te golove ne bi postigao s Lewandowskim na terenu", dodao je.

Ocjenjujući Bayernov početak sezone, Effenberg je, između ostalih, skrenuo pozornost na Marcela Sabitzera.

"Za trenera nema ništa ugodnije od duboke momčadi. Prošle godine čak se ni Marcel Sabitzer nije žalio na svoj položaj. Učinio je pravu stvar: trudio se i dobio što je zaslužio", ocijenio je.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S druge strane, bivši nogometaš Bavaraca ohladio je pozitivno raspoloženje nakon dvije spektakularne pobjede.

"Početak sezone u Bayernu je vrlo pozitivan za mene, ali s vremenom će doći sve teže sedmice. Ključno će biti pronaći rješenja za utakmice protiv jačih protivnika", zaključio je.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi