Dvije godine od najvećeg debakla u historiji Barcelone: Htjeli su samo da se ta noć što prije završi
Foto - Screenshot

Bayern ih je ponizio

Dvije godine od najvećeg debakla u historiji Barcelone: Htjeli su samo da se ta noć što prije završi

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone iza sebe ima dvije zaista turbulentne sezone.

Katalonski velikan pogođen je velikom finansijskom krizom zbog koje je prošle godine morao pustiti čak i Lionela Messija da ode iz kluba, ali situacija se polako popravlja i predsjednik Joan Laporta sa svojim ljudima pravi istinska čuda za ozdravljenje kluba.

Stvari su za Barcelonu krenule nizbrdo tokom pandemije 2020. godine. Upravo u ovom periodu klub je doživio popriličan krah, a to se osjetilo i na terenu među igračima.

Na današnji dan (14. august) 2020. godine katalonski velikan doživio je vjerovatno i najveće poniženje kada je nastup u evropskim takmičenjima u pitanju jer ih je Bayern u utakmici četvrtfinala Lige prvaka doslovno deklasirao rezultatom 8:2.

Zbog pandemije završnica Lige prvaka se igrala turnirskim sistemom. Barcelona se našla među najboljim timovima Starog kontinenta, no imala je nesreću da je naišla na moćni Bayern.

Stadion Svjetlosti u Lisabonu je tog 14. augusta 2020. godine svjedočio nestvarnom nastupu bavarskog giganta i popriličnoj sramoti Barcelone čiji su igrači i navijači samo htjeli da se ta noć što prije završi.

Oglasi

Bayern je pred praznim tribinama poveo pogotkom Thomasa Mullera u četvrtoj minuti s 1:0. Barca je brzo uzvratila autogolom Davida Alabe, no zatim je uslijedio istinski haos na terenu.

Do poluvremena Bayern je stvorio tri gola prednosti. Ivan Perišić, Serge Gnabry i još jednom Thomas Muller povećali su vodstvo njemačkog šampiona na velikih 4:1 i bilo je jasno da Barcelona nema više šta da traži u ovom meču.

Nažalost po njih, Bayern nije imao namjeru da stane ni u nastavku. Luis Suarez je golom u 57. minuti kratko vratio nadu Kataloncima, no do kraja su Kimmich, Lewandowski i dva puta Coutinho dovršili posao za nestvarnih 8:2 i jedan od najtežih poraza diva s Camp Noua ikad.

"Ogromna je frustracija zbog svega. Jedino što možemo uraditi je da izvučemo zaključke i mislimo na budućnost", rekao je nakon ovog poraza tadašnji trener Quique Setien.

On 'budućnost' na klupi Barcelone nije dočekao. Ubrzo je postao bivši, a na njegovo mjesto je došao Ronald Koeman.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ništa se u igri Barce nije poboljšalo ni s njim. Klub je prolazio kroz težak period sve do novembra prošle godine kada je stigao Xavi kao nova nada za klub.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mushe91
Malo manja razlika je u kvalitetu trenutno ;)
5 0
Benz
Razmontirana Uefalona
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi