Bilbija pred Slovan

"Pokazali smo da možemo, imamo veliku šansu da izborimo grupnu fazu"

Eldar Ganibegović

Mostarski Zrinjski ove je sezone najbolji predstavnik Bosne i Hercegovine u Evropi.

Prvak naše domovine jedini je dočekao august mjesec od bh. klubova na evropskoj sceni (a igrali su još Velež, Tuzla City i Borac), te je napravio najveći klupski rezultat, a to je play-off jednog UEFA-inog takmičenja.

Ispali su u prvom pretkolu Lige prvaka od Sheriffa (1:0), zatim u drugom pretkolu Konferencijske lige prošli Tiranu (4:2), u trećem Tobol (2:1) i zakazali dvomeč koji im može donijeti grupnu fazu, protiv Slovana iz Bratislave.

Plasman u grupnu fazu bio bi to najveći uspjeh u bh. klupskom fudbalu, a prvi meč protiv slovačkog prvaka Zrinjski igra u četvrtak u Mostaru. Meč je najavio najbolji golgeter tima, Nemanja Bilbija.

"Nakon prošle godine koja je bila jako dobra i neka rekordna, ove godine smo protiv Sheriffa ušli malo bojažljivo. Ova dva kruga pokazala su da se možemo nositi i da smo zasluženo u play-offu. Imamo veliku priliku protiv Slovana da pokušamo da izborimo grupe", kazao je Bilbija pa nastavio o Tobolu, dugom putu i vremenskoj razlici:

"Iz tog razloga smo i otišli dva dana ranije da se priviknemo i stvarno smo radili po našem vremenu, a ne po njihovom. I to nam je pomoglo. Vjerujem da smo se poslije dva dana odmorili. Ja jesam, baš sam s porodicom uživao dva dana. Okrećemo se treningu danas i brzo će ta utakmica u četvrtak."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Kada smo sletjeli u Istanbul i kada smo dobili informaciju da će nas čekati, iako smo bili umorni svi su se nasmijali i rekli: "Svaka čast." Predivan gest od navijača koji su stalno uz nas i hvala im na tome. Moram spomenuti i onu šestoricu koji su bili u Kazahstanu, da su došli i bili podrška. To je onako stvarno lijep osjećaj, proslaviti prolazak i pobjedu u Kazahstanu dalekom, tako da svaka im čast", rekao je napadač Plemića.

Prva utakmica Zrinjskog i Slovana, dakle, na rasporedu je u četvrtak u Mostaru, dok se revanš u Bratislavi igra sedam dana kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.