Odgađa se veliki mostarski derbi

Čeka se zvanična potvrda

Odgađa se veliki mostarski derbi · Saznajemo

A. Beganović

Mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog najvjerovatnije se neće igrati ovog vikenda, kako je ranije planirano.

Veliki mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog neće se igrati ovog vikenda, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Iako su prema ranije utvrđenom rasporedu ljuti gradski rivali ovog vikenda trebali odmjeriti snage, njih duel iz 6. kola Premijer lige biće odigran kasnije.

Naime, kako SportSport.ba nezvanično saznaje, zbog nastupa Zrinjskog u play-off rundi Konferencijske lige, mostarski derbi će se igrati u naknadnom terminu, a u narednim danima očekuje se i službena potvrda ove informacije.

Zrinjski je zbog nastupa u Evropi već "preskočio" tri premijerligaška susreta i to protiv Slobode, Sloge iz Doboja i Širokog Brijega, a kako su izabranici Sergeja Jakirovića se plasirali u play-off Konferencijske lige, nekako je i očekivano da i duel sa Veležom bude prolongiran.

U dva odigrana susreta Plemići su osvojili tri boda, dok je Velež odigrao tri susreta i na svom kontu ima četiri boda, a za dva dana izabranici Amara Osima u Gabeli će odmjeriti snage sa Igmanom u zaostalom susretu 2. kola Premijer lige.

Dodajmo i da je Zrinjski u prošloj sezoni u međusobnim okršajima bio uspješniji od Veleža. Plemići su slavili dva puta, dok je jedan meč završen bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim mostarskog derbija 6. kolo Premijer lige donosi nam i susrete između Tuzla Cityja i Leotara, Sarajeva i Slobode, Borca i Željezničara, Posušja i Igmana, te Sloge i Širokog Brijega.

Na vrhu premijerligaške tabele nakon pet nepotpunih kola nalazi se Široki Brijeg sa 10 osvojenih bodova, Sarajevo je drugoplasirano sa bodom manje, Željezničar se nalazi na 3. mjestu sa 8 bodova, dok je Borac sa 7 osvojenih bodova četvrtoplasirani.

Podsjetimo, Zrinjski će se za historijski plasman u grupnu fazu nekog evropskog tamičenja boriti protiv Slovana iz Bratislave, prvi meč na rasporedu je u četvrtak, a revanš sedam dana kasnije.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
@Mostarac94 kako će vas zrinja mlatnut,nazad u podVelezje kod Hurde Salema Marića na parnicu(ako znaš šta je to)
2 15
Tmm1987
Ako udju u grupnu fazu, znaci nece igrat domace prvenstvo do proljeća
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi