Mladi defanzivac stiže u Španiju

Sve je dogovoreno: Sevilla dovodi veliko pojačanje iz Bayerna

Endin Čaušević

Ljetni prelazni rok ulazi u završnicu, ali sigurno da nas očekuje još uzbuđenja do samog kraja.

Na fudbalskom tržištu i danas je veoma zanimljivo, a u moru špekulacija pojavila se i informacija da je Sevilla dogovorila veliko pojačanje iz minhenskog Bayerna.

Španski klub je postigao dogovor s Bavarcima oko transfera mladog defanzivca Tanguyja Nianzoua koji će svoju karijeru nastaviti u dresu Seville.

Fabrizio Romano objavio je da je transfer već dogovoren i da se sada čeka samo zvanična potvrda ovih klubova. Ljekarski pregledi su zakazani, a u narednim danima Nianzou će biti zvanično predstavljen u Sevilli.

Ovaj 20-godišnji defanzivac sa Sevillom će potpisati ugovor do ljeta 2027. godina, a od ove prodaje Bayern će zaraditi oko 20 miliona eura.

Za Bayern je ovo odličan posao s obzirom da su mladog Francuza doveli besplatno prije dvije godine nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om gdje je Nianzou i ponikao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prethodne dvije godine Nianzou je u dresu njemačkog kluba odigrao 28 mečeva, te je zabio jedan pogodak i upisao jednu asistenciju.

S Bayernom je osvojio dvije titule prvaka Njemačke i dva Superkupa Njemačke, dok je i s PSG-om osvojio jednu titlu prvaka Francuske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.