Ne vraća se u Željezničar

Ništa od Grbavice, ali ni završetka karijere: Zukanović je pred potpisom! · Saznajemo

Admin Čaušević

Ervina Zukanovića ipak nećemo opet gledati u dresu matičnog kluba.


Nedavno se pojavila informacija da bi se Zukanović mogao vratiti u Željezničar, nakon što mu je propao angažman u Istru 1961.

Ovaj 35-godišnjak je posljednje dvije sezone proveo u turskom Karagumruku nakon čega je poslao slobodan igrač po isteku ugovora.

Iskusni štoper je bio na tribinama Grbavice u meču protiv Širokog Brijega, nakon čega se pojavila mogućnost povratka u Željezničar.

Ipak, sporazuma sa Plavim nije bilo, ali prema saznanjima portala SportSport.ba neće biti ništa ni od završetka bogate karijere.

Naime, kako saznajemo Zukanović će karijeru nastaviti u Grčkoj pošto je jako blizu potpisa za ekipu Asteras Tripolis.

Asteras Tripolis će u novoj sezoni igrati u Superligi, odnosno najjačem rangu grčkog fudbala i uskoro bi trebao uslijediti potpis.

Iskusni defanzivac je većinu svoje karijere proveo u Seriji A gdje je upisao 132 nastupa uz pet postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Apeninima je igrao za Chievo, Genou, Romu, Sampdoriju i SPAL. Prije dolaska u Italiju igrao u Belgiji i Austriji.

Nastupao je i za reprezentaciju BiH za koju je skupio 38 nastupa, a mnogi su stava da mu je nanesena velika nepravda što sa Zmajevima nije putovao u Brazila na Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.