Sarajevski klubovi se ponovo oglasili

Uporedili pomoć lokalnih zajednica u regionu

Sarajevski klubovi se ponovo oglasili

S. Mlaćo
Ponovo su se oglasili sarajevski sportski klubovi KK Bosna, FK Željezničar, FK Sarajevo i ORK Bosna.

Ističu da su sada napravili istraživanja o iznosima pomoći koju pojedine lokalne sredine iz BiH i regije pružaju svojim sportskim velikanima.

“Napominjemo da smo željeli obuhvatiti veći broj klubova, ali je za određeni broj njih u BiH i regiji bilo nemoguće izdvojiti iznose pomoći sa lokalnog nivoa jer gradski budžeti ne navode pojedinačne iznose u opštim stavkama za podršku sportskim kolektivima. Za podatke iz Sarajeva je bitno naglasiti da obuhvataju period od šest godina u kojem su se na čelu Grada, gradskih općina i Kantona promijenile razne političke opcije ali se do danas prosjećni iznosi podrške nisu bitnije mijenjali“, navodi se u saopštenju“.

Surova realnost sarajevskog sporta - Podaci o iznosima pomoći sportskim velikanima 🔵⚪ Dragi sugrađani, prijatelji...

Posted by FK Željezničar on Monday, August 15, 2022

Dodaju da su milionska ulaganja tokom proteklih godina u komšiluku donijela izuzetne uspjehe, te da su sigurni da bi se isto desilo i u Sarajevu.

Tako se npr. ističe da je Podgorica za samo jedan klub dala skoro četiri puta veću godišnju podršku nego grad Sarajevo i gradske Općine zajedno za četiri sarajevska kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Može biti slika sljedećeg: tekst

“Pozitivan primjer je grad Tuzla koji za svoje vrhunske klubove izdvaja veći iznos nego Sarajevo iz svojih višestruko većih budžeta“, stoji u saopštenju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1653997691
Ukinite se molim Vas. Za sta da Vam daju? Zato da bi se takmicili? Kod nas jos samo vrijedi ona vazno je ucestvovati. Da Vam neko pare daje da bi se vi takmicili bez ikakvog motiva za uspjeh? Pa ljudi ekipe iz Malte, F.Otoka i sl se igraju sa Vama. Kakav ste rezultat napravili? A mnogo para ste potrosili. Koliko ste istinskih sportista napravili? Akademija, terena, kolimo dijece imate? Koliki su Vam prihodi, da li ste samoodrzivi? Kad ostvarite uspjeh, napravite rezultat neka Vam iz budzeta daju po 5 miliona eura odmah, do tad obaveza menadzmenta je da obezbjedi uslove za eventualno dobar rezultat, pare, igrace, trening, i sve ostalo sto je potrebno. Halo Igman Vas dobija. Italija u rukometu, Svedska u kosarci, Finska u fudbalu, za to neko da Vam daje pare, pa jeste Vi vise normalni ? Napravite sportistu, pogotovo Vi u Sarajevu, Boga ste pokrali i sto je najgore zelite jos. Stoko jedna, napravite nesta, pa onda kukajte i pomagajte. Bocete za svoj nerad da jos bolje budete placeni, malo li Vam je.
3 3
Uranija
Dajte nam još budžetskog novca, neće nam nikad biti dovoljno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije