Čeka se zvanična potvrda

Dogovoren je još jedan rekordan transfer!

Admin Čaušević

Klubovi iz Premiershipa tokom svakog prijelaznog roka pomjeraju granice. 

Praktično svakog ljeta neki od klubova realizuje najveći transfer u klupskoj historiji, a sada je red na Wolverhampton.

Naime, Wolvesi su dogovorili sve detalje oko dovođenja Matheusa Nunesa, sjajnog veznjaka Sportinga iz Lisabona.

Nunes iza sebe ima odličnu sezonu pa i ne čudi što se našao na radaru klubova iz nabogatiije lige svijeta.

Utrku je na kraju dobio Wolverhampton koji će za 23-godišnjaka izdvojiti 45 miliona eura što će biti novi klupski rekord.

Osim toga popularni Vukovi će Lavovima morati platiti i dodatnih pet miliona ukoliko se ispune određeni bonusi iz ugovora.

Posrednik u transferu bio je ko drugi nego Jorge Mendes koji već duže vremena dovodi fudbalere koje zastupa u Wolverhampton.

Mendes je ranije ovog ljeta među Vukove doveo Gonacala Gudesea. Portugalski ofanzivac je plaćen 32 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, najskuplji fudbaler u historiji Wolverhamptona do sada je bio napadač Fabio Silva koji je prije dvije godine došao iz Porta za 40 miliona eura.

Wolvesi nisu baš najbolje ušli u novu sezonu pošto nakon dvije utakmice imaju poraz i remi. Za vikend će biti gosti Tottenhamu te je jasno da ih čeka teška misija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.