Ronaldo ne odustaje od transfera, a ovaj čovjek mu dogovara senzacionalan posao

Tuttosport prenosi

Ronaldo ne odustaje od transfera, a ovaj čovjek mu dogovara senzacionalan posao

E. Ganibegović

I ptice na grani znaju da Cristiano Ronaldo želi napustiti Manchester United.

Razlog je jasan, a to je igranje u Ligi prvaka koja je "njegovo takmičenje". 

Ovo ljeta ga je Jorge Mendes, njegov agent, predložio u nekoliko važnih klubova, uključujući Bayern, Chelsea, Barcelonu i Atletico Madrid, no odgovor koji je dobivao uvijek je bio isti: "Ne!".

Odbijanja klubova kojima je predlagan Cristiano Ronaldo nisu zaustavila Jorgea Mendesa koji je, čini se, pronašao još jednu moguću destinaciju za Portugalca, a radi se o Sportingu. 

Klub u kojem je Cristiano Ronaldo stasao ne bi se protivio odlasku koji je izvodiv jer je nogometaš spreman financijski se potruditi da se vrati u Sporting, momčad koja će iduće sezone igrati u Ligi prvaka s pozicije portugalskog viceprvaka.

Novinari iz italijanskog Tuttosporta, koji potencijalni transfer kategoriziraju kao "senzacionalan", pišu da su pregovori u tijeku, ali su strane daleko od dogovora.

Pregovore komplikuje prije svega pozicija Manchester Uniteda, kluba koji se i dalje odupire odlasku Cristiana Ronalda, unatoč igračevoj želji.

Na to Crveni đavoli imaju apsolutno pravo, s obzirom na to da je Ronaldo za njih ugovorom vezan do ljeta 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cristiano Ronaldo će do eventualnog odlaska najvjerovatnije igrati za Manchester United u utakmici protiv Brightona koja je na rasporedu u nedjelju.

Za tu utakmicu bio je najavljen na klupi, no nakon što se Anthony Martial nije oporavio od povrede, Ten Hag bi ga trebao koristiti u početnih 11 na otvaranju sezone. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi