Utrka u disciplini 200 metara delfin

Slavi Bosno i Hercegovino: Lana Pudar osvojila zlatnu medalju u Rimu!

Endin Čaušević

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je osvojila zlatnu medalju u finalnoj utrci na 200 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu.

Lana u Rimu zaista briljira sa svojim nastupima jer je prije nekoliko dana osvojila historijsku bronzanu medalju u utrci na 100 metara delfin.

Nakon toga Lana se bez problema plasirala u finale utrke u disciplini na 200 metara delfin, a večeras u finalu naša plivačica je osvojila zlatnu medalju!

Lana je u finalu bila nevjerovatna i počistila je svoju konkurenciju. 16-godišnjakinja je završila utrku u vremenu 2:06.81 i oduševila je cijeli svijet.

Srebro je osvojila danska plivačica Helena Rosendhal Bach, dok je treća bila italijanska plivačica Ilaria Cusinato.

Lana je još jednom pokazala da se radi o fantastičnoj plivačici na koju možemo biti itekako ponosni jer u najboljem svjetlu predstavlja Bosnu i Hercegovinu u cijelom svijetu.

Što se tiče nastupa na EP u Rimu Pudar se takmičila i u disciplini 50 metara delfin gdje je u konačnici zauzela 10. mjesto. U toj disciplini je došla do polufinala.

Pogledajte kako je Lana "počistila" konkurenciju

Lana je danas jednostavno briljirala u finalnoj utrci i mnogi su bili iznenađeni kako je bh. plivačica jednostavno počistila svoju konkurenciju.

Naša plivačica je imala nevjerovatan tempo od samog početka, te je vodila ubjedljivo ispred konkurencije i na kraju dominantno došla do prve pozicije.

Maestralan nastup Lane u finalnoj utrci možete pogledati u videu ispod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.