Idemo po novu medalju: Novi sjajan nastup Lane Pudar!

Opet u finalu

Idemo po novu medalju: Novi sjajan nastup Lane Pudar!

Admin Čaušević

Lana Pudar je nastupila u polufinalu Evropskog prvenstva u plivanju u disciplini 200 metara delfin. 

Pudar je plivala u drugoj grupi, a s vremenom 2:10.11 zauzela je mjesto treće mjesto.

Najboljoj bh. plivačici je to bilo dovoljno za plasman u finale. Finalna utrka na programu je u srijedu od 18:16.  

U finalu će još plivati Keana Macinnes, Kathlen Stephens (obje Velika Britanija), Zsuszanna Jakabos (Mađarska), Ana Catarina Monteiro (Španija), Helena Bach (Danska) te Italijanke Ilaria Cusinato i Antonella Crispino.

Inače, u grupi sa Pudar nastupila je i Amina Kajtaz koja se takmiči pod zastavom Hrvatske i zauzela je sedmo mjesto u grupi 2 s vremenom 2:14.40.

Najbolja bh. plivačica je na Evropskom prvenstvu ranije osvojila bronzanu medalju u disciplini 100 metara delfin što je bila prvma medalja u historiji BiH.

Pudar se takmičila i u disciplini 50 metara delfin gdje je u konačnici zauzela 10. mjesto. U toj disciplini je došla do polufinala.

Top Komentari

Pajkan
Kako god ti si šampion barem za mene.
12 0
veliki73
Bosansko Hercegovacka sirena
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi