Sastaju se u sedmom kolu

Potvrđen termin velikog derbija između Željezničara i Sarajeva

Endin Čaušević

Prvi ovosezoniski gradski derbi između Željezničara i Sarajeva igra se u okviru sedmog kola Premijer lige BiH.

Sarajevski rivali će i ovog vikenda imati teške izazove u okviru šestog kola, ali mnogi s nestpljenjem očekuju vječiti derbi koji će se igrati na Grbavici.

Što se tiče Željezničara ekipa Edisa Mulalića će ovog vikenda na teško gostovanje kod ekipe Borca, dok Sarajevo igra u petak na Bilinom polju protiv Slobode.

Nakon toga jasno je da će sve misli biti okrenute na utakmicu sedmog kola i prvi ovosezonski okršaj ljutih rivala.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva će se igrati u petak 26. avgusta, a potvrđeno je da se meč igra sa početkom u 20 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da nas na Grbavici očekuje dosta uzbuđenja kao što je to i običaj u velikom derbiju ovih rivala.

Nakon pet odigralih kola Sarajevo je drugoplasirano s devet bodova, dok je Željezničar treći sa samo jednim bodom manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.