Sarajevo javno podržalo Feđu Dudića: "Nije došao kao trener koji će nas voditi pet utakmica"

Saopštenje bordo tima

Sarajevo javno podržalo Feđu Dudića: "Nije došao kao trener koji će nas voditi pet utakmica"

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo javno je, putem društvenih mreža, iskazao podršku svom treneru Feđi Dudiću.

Nakon dva uzastopna poraza, prvo od Tuzla Cityja u Zenici, pa od Igmana u Kanju, koja su došla poslije sjajnog početka sezone i tri pobjede u nizu, navijači bordo tima su iskazali nezadovoljstvo.

Na "raportu" kod navijača u Kaknju su bili Feđa Dudić i kompletan stručni štab, te svi igrači. Klub se odlučio oglasiti i javno podržati trenera Dudića, koji je nakon spomenute utakmice protiv Igmana rekao da preuzima odgovornost i da je spreman da ode ako u klubu budu smatrali da je on taj koji je kriv za loše rezultate.

"FK Sarajevo želi da informiše javnost da šef stručnog štaba Feđa Dudić ima našu punu podršku. On nije došao kao trener koji će Sarajevo voditi pet utakmica, zajedno smo dogovorili i ušli u proces koji će trajati sve do konačnog uspjeha", navodi se u saopštenju Sarajeva, te se nastavlja:

"Kao što tri pobjede nismo dočekali euforično, tako nas ni dva poraza neće baciti u očaj. Ušli smo u takmičenje gdje se podrazumijevaju i pobjede i porazi koji često zavise od puno faktora. FK Sarajveo je veliki klub sa tradicijom i smo toga svjesni. Naravno, sve što je bilo na terenu ali i zvan njega biće analizirano i ispravljeno. Možda je i dobro što su se porazi desili na početku sezone jer imamo dovoljno prostora i vremena da reagujemo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Biti srcem vezan u tome leži snaga!", stoji na kraju saopštenja kojeg je potpisao predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić.

Sarajevo će u narednom kolu odmjeriti snage sa Slobodom, a u petak 26. avgusta sastat će se sa gradskim rivalom Željezničarom na Grbavici.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitariistok
Hebem majke svima koji su se u Kaknju pravili mangupi i postrojavali fol igrace i Dudica!!!
12 7
SonPen1946
Nas je duda alex ferguson
3 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi