Sarajevski rivali ostali kratkih rukava, Zukanović odabrao novi klub

Otišao put Grčke

Sarajevski rivali ostali kratkih rukava, Zukanović odabrao novi klub

E. Ganibegović

Ervin Zukanović ima novi klub.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine povezivao se sa sarajevskim rivalima, Željezničarom i Sarajevom, no na kraju nije došlo do dogovora ni s jednim od ta dva kluba.

Na kraju je defanzivac otišao put Grčke i potpisao ugovor, kako je SportSport.ba i najavio, s tamošnjim Asterasom iz Tripolisa koji igra u najjačem rangu grčkog fudbala.

"Nikad ne odustajte od nečega bez čega ne može proći dan bez razmišljanja o tome. Uradimo to", napisao je Zukanović i označio profil svog novog kluba.

Ugovor s Asterasom potpisao je na jednu godinu, odnosno do kraja sezone, te će narednog ljeta ponovo biti u prilici da traži novi klub ili produži saradnju s Asterasom. 

Iskusni defanzivac je većinu svoje karijere proveo u Seriji A gdje je upisao 132 nastupa uz pet postignutih golova.

Na Apeninima je igrao za Chievo, Genou, Romu, Sampdoriju i SPAL. Prije dolaska u Italiju igrao u Belgiji i Austriji.

Potražite više informacija na temu Super League:

Posljednji angažman imao je u Turskoj gdje je nastupao za Karagumruk.

Nastupao je i za reprezentaciju BiH za koju je skupio 38 nastupa, a mnogi su stava da mu je nanesena velika nepravda što sa Zmajevima nije putovao u Brazila na Svjetsko prvenstvo, iako je igrao u kvalifikacijama.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Sa cocalicem ce biti top tandem auuu
2 7
SarajFK
Ako ga je povezivao sa Sarajevom???
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi