Ništa od Grbavice, ali ni završetka karijere: Zukanović je pred potpisom!

Ne vraća se u Željezničar

Ništa od Grbavice, ali ni završetka karijere: Zukanović je pred potpisom! · Saznajemo

A. Čaušević

Ervina Zukanovića ipak nećemo opet gledati u dresu matičnog kluba.


Nedavno se pojavila informacija da bi se Zukanović mogao vratiti u Željezničar, nakon što mu je propao angažman u Istru 1961.

Ovaj 35-godišnjak je posljednje dvije sezone proveo u turskom Karagumruku nakon čega je poslao slobodan igrač po isteku ugovora.

Iskusni štoper je bio na tribinama Grbavice u meču protiv Širokog Brijega, nakon čega se pojavila mogućnost povratka u Željezničar.

Ipak, sporazuma sa Plavim nije bilo, ali prema saznanjima portala SportSport.ba neće biti ništa ni od završetka bogate karijere.

Naime, kako saznajemo Zukanović će karijeru nastaviti u Grčkoj pošto je jako blizu potpisa za ekipu Asteras Tripolis.

Asteras Tripolis će u novoj sezoni igrati u Superligi, odnosno najjačem rangu grčkog fudbala i uskoro bi trebao uslijediti potpis.

Iskusni defanzivac je većinu svoje karijere proveo u Seriji A gdje je upisao 132 nastupa uz pet postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Apeninima je igrao za Chievo, Genou, Romu, Sampdoriju i SPAL. Prije dolaska u Italiju igrao u Belgiji i Austriji.

Nastupao je i za reprezentaciju BiH za koju je skupio 38 nastupa, a mnogi su stava da mu je nanesena velika nepravda što sa Zmajevima nije putovao u Brazila na Svjetsko prvenstvo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Kaze novinar/dopisnik sa.ba asteras ce u ovoj sezoni igrati super ligu Grcke… Tobejarabi, ljudi u zadnjih 30 godina standardni superligasi…
8 0
SarajFK
Morate se rijesiti reketaša i sitnih mafijasa da bi vam krenulo na bolje komsije. Zuka je zelio kod vas ali je bio ucijenjen od takozvanih navijaca. Zbog toga je odustao. Sretno vam i da se akobogda medjusobno natjecemo za titulu.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi