Ćavar pred Slogu

O njima se slabo priča, a lideri su prvenstva: Kapiten najavljuje nastavak niza

Eldar Ganibegović

Nakon nepotpunih pet kola, NK Široki Brijeg lider je Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim s Pecare osvojio je 10 poena iz četiri utakmice i trenutno je prvi na tabeli i jedini neporaženi tim u dosadašnjem dijelu prvenstva.

U prošlom kolu nisu igrali hercegovački derbi koji je Zrinjski odgodio zbog nastupa u Konferencijskoj ligi, a sutra u okviru šestog kola gostuju kod Sloge.

Uoči ovog meča svoj komentar dao je Marijan Ćavar, jedan od nosioca igre i kapiten Širokog Brijega.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv dobre momčadi koja je zabila najviše golova do sada. Pokušat ćemo iskoristiti neke njihove mane i tražiti put do novih bodova", istakao je Ćavar.

Šef stručnog štaba Ivica Barbarić u utakmici protiv novoga premijerligaša neće moći računati na povrijeđene Vinka Rozića i Božu Vukoju te viroznog Juraja Ljubića.

Iako će izostanak Bože Vukoje biti veliki hendikep za Plavo-bijele u Modriči, kapiten Marijan Ćavar vjeruje u nastavak pozitivnog niza Širokog Brijega:

"U pozitivnom smo nizu i nadam se kako će tako i ostati i nakon gostovanja kod Sloge u Modriči".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica se igra sutra s početkom u 19 sati.

Podsjetimo, šesto kolo večerašnjom utakmicom na Bilinom polju otvaraju Sarajevo i Sloboda (20:00). 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.