Vrh liste strijelaca Premijer lige drži novajlija, prate ga Vukoja i Gasal

Biblija na dva pogotka, ali i tri utakmice manje

Vrh liste strijelaca Premijer lige drži novajlija, prate ga Vukoja i Gasal

Samir Mlaćo
U petak, subotu i nedjelju igraju se susreti 6. kola Premijer lige naše zemlje, a zanimljiva je situacija kada je u pitanju lista strijelaca.

U nepotpunih pet kola bilo je dosta uzbuđenja, a najbolji strijelac Premijer lige za sada je Luka Kulenović iz redova novajlija FK Sloga Doboj.

Sjajni Kulenović je postigao četiri pogotka, po dva Leotaru i Posušju, te je dodao i jednu asistenciju protiv Trebinjaca.

Po tri pogotka postigli su Bože Vukoja i Hamza Gasal.

Sjajni Vukoja drži Široki Brijeg u vrhu tabele, dok je Gasal 'eksplodirao' protiv Tuzle City u prošlom kolu kada je postigao dva pogotka u pobjedi 4:2.

Ranije pogodio i protiv Zrinjskog u Mostaru (1:2).

Oglasi

Na dva pogotka su Ahmetović (FK Sarajevo), Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski), Nermin Haskić (FK Sarajevo), Ivan Ikić (FK Sarajevo), Demir Jakupović (FK Igman Konjic), Damir Mehidić (FK Tuzla City), Eldar Mehmedović (FK Sloboda), Salko Nargalić (FK Tuzla City), Semir Smajlagić (FK Tuzla City), Semir Štilić (FK Željezničar), Santos Rodrigues (FK Željezničar)....

Do sada smo vidjeli i dva autogola.

Radi se o Andreju Đokanoviću koji je zatresao vlastitu mrežu u duelu FK Sarajevo – FK Tuzla City (1:5), te Jovanu Vladimiru Pavloviću koji je isto učinio u duelu HŠK Posušje – FK Borac (0:2).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Protekle sezone najbolji strijelac Premijer lige bio je nevjerovatni Nemanja Bilbija koji je postigao 33 pogodaka.

Zaista se radi o sjajnoj brojci i teško da će neko moći ove sezone 'preko'.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
To će Bilbija opet prekucat
3 4
plemic
malo ste postali dosadni ističući naj strelca, pišući kako je taj i taj klub na visokom mjestu na tablici ... znate i sami da ništa nije relevantno dok svi ne odigraju sve utakmice.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti