Pet golova na Mokrom Docu, tri boda ostaju u Posušju
Foto: HŠK Posušje

Prva pobjeda Posušja

Pet golova na Mokrom Docu, tri boda ostaju u Posušju

E. Ganibegović

Prvu pobjedu ove sezone u Premijer ligi BiH upisalo je i Posušje.

Na Mokrom Docu su Posušaci u petom kolu danas s 3:2 savladali dobojsku Slogu.

Ušli su domaći u utakmicu s namjerom da povedu i to su uspjeli u devetoj minuti kada mrežu gostiju pogađa defanzivac Kenan Horić.

Nastavilo je Posušje s napadima, no hladan tuš dolazi u 36. minuti kada Kulenović donosi izjednačenje gostima.

Ipak, drugo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Posušju koje stiže do još dva gola i tri boda.

Prvo je u 66. minuti Milanović donio vodstvo svojoj ekipi, da bi pet minuta prije kraja bomba Hanuljka završila u mreži golmana gostiju za3:1.

Oglasi

Gosti su uspjeli u nadoknadi stići do još jednog gola i to ponovo preko Kulenovića, no nije to promijenilo konačan ishod meča, pa tri boda ostaju u Posušju. 

Nakon ovog trijumfa Posušje je s četiri boda na devetom mjestu, dok je Sloga sedma s isto toliko bodova.

U narednom kolu Posušje će u goste Tuzla Cityju, dok će dobojska ekipa ponovo put Hercegovine, ovaj put na Pecaru kod Širokog Brijega.

Podsjetimo i da nas danas očekuje još jedan meč petog kola i to od 21 sat kada na Grbavici Željezničar dočekuje Tuzla City, dok sutra u Kaknju svoj susret igraju Igman i Sarajevo.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Posušje - Sloga 3:2 (Horić 9', Milanović 66', Hanuljak 85'; Kulenović 36', 90')

HŠK Posušje: Kukić, Brković, Luka Begić, Bešlić, Krišto, Dominik Begić, Hanuljka, Roca, Horić, Dadić, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloga: Đulčić, Dadić, Popara, Đorić, Milaković, Janković, Čolić, Stapić, Baštić, Milanović, Kulenović.

Top Komentari

omer
Ovaj novinar nema tri ciste sto bi se u nasem narodu reklo. Cini se da uopste ne posjeduje raspored prvenstva PL BiH, posto je neshvatljivo koliko je neinformisan ko se i gdje s kim sastaje u iducem kolu. Sloga u iducem kolu nece igrati na Pecari nego ce biti domacin Sirokom, najvjerovatnije u Modrici. A Posusje u iducem kolu uopste ne gostuje Tuzli nego ce na svom Mokrom Docu docekati Igman, a Tuzla City ce biti domacin Leotaru.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi