Đekanović se oglasio na Facebooku

Trener Zvijezde napadnut u Banovićima: "Uhvaćen sam za vrat i udaren u predjelu glave"

Endin Čaušević

Budućnost i Zvijezda jučer su remizirali u Banovićima (2:2) u meču drugog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Na meču starih rivala vidjeli smo čak četiri gola, a na kraju su ekipe podijelile bodove nakon što je Zvijezda stigla do izjednačenja u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Gosti su poveli na ovom meču u 44. minuti kada je Mujagić zabio pogodak za 1:0, ali je Budućnost u drugom poluvremenu odlično zaigrala i uspjela je da dođe do potpunog preokreta.

Prvo je Lugavić u 68. minuti poravnao na 1:1, a samo četiri minute kasnije Mahmutović pogađa za 2:1 i veliko oduševljenje na tribinama. Ipak, slavlje domaćih pokvario je Mujagić koji je u 92. minuti zabio za konačnih 2:2.

Međutim, nažalost nije moglo bez problema na jučerašnjem meču u Banovićima. Naime, na društvenim mrežama oglasio se trener gostujućeg tima Nebojša Đekanović koji je otkrio da je napadnut u tunelu po završetku utakmice.

Đekanović je odlučio da se oglasi na Facebooku i otkrije šta se dešavalo jučer u Banovićima nakon što je sudija označio kraj utakmice.

"Juče što sam doživio vodeći svoju Zvijezdu u Banovićima volio bih da se ne desi nikom od nas. Sport je da se ljudi spajaju, upoznaju, stiču prijateljstva, razmjenjuju iskustva i da budu jedni drugim na usluzi i od pomoći!", počeo je Đekanović i nastavio.

"Po završetku utakmice napadnut sam u tunelu koji vodi do svlačionice, uhvaćen sam za vrat i udaren u predjelu glave! Tokom čitave utakmice sam prozivan i vrijeđan na sve načine i najgore moguće psovke. Jesam iz Teslića, mali grad sa velikim ljudima i uvijek sa ponosom ću ga predstavljati".

"Pretnje vam neće pomoći jer se ne bojim nikog i NIKAD se nikom neću sklanjati! Ja ću i dalje praviti rezultate i uspjehe. Morate znati da ni u jednom klubu nisam dobio otkaz. Ako vam smetam to je vas problem. Kolege moje čuvajte i njegujte prijateljstva trebamo jedni drugima u ova teška vremena".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sport nam je očito na izdisaju gubi smisao i etiku postojanja sve se unaprijed zna. Statistika+realnost=? Hvala na podršci ljudima iz kluba ekipi navijačima ljudima iz Gradačca i dalje. Ja ću i dalje da radim na sebi u svakom pogledu. Uvijek imam motivaciju i želju za pobjedom kao prvog dana kad sam došao na teren".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.