Naklon saigrača, pa aplauzi cijelog stadiona

Ono što je Modrić sinoć doživio u Vigu najbolje pokazuje kakva je fudbalska legenda!

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je u gostima pobijedio Celtu Vigo s ubjedljivih 4:1.

Kraljevski klub je bez većih problema uspio da dođe do pobjede u Vigu i osvoji nova tri boda u sezoni u kojoj Real Madrid brani titulu prvaka Španije.

Real je odigrao još jedan odličan meč, a u centru pažnje našao se sjajni Luka Modrić koji je ponovo oduševio fudbalsku javnost.

Hrvatski veznjak je u 41. minuti utakmice postigao spektakularan pogodak za 2:1 i pokazao još jednom o kakvom majstoru se radi iako se nalazi na zalasku karijere.

Modrić je pored gola upisao sinoć i jednu asistenciju, a iz igre je izašao u 77. minuti kada je Carlo Ancelotti odlučio da odmori svog veznjaka i na teren je poslao Danija Ceballosa.

No, tada smo vidjeli i najbolji trenutak ove utakmice. Naime, dok je Modrić izlazio s terena navijači Celte su mu aplaudirali na još jednoj fantastičnoj utakmici koju je odigrao u dresu Reala.

Rijetko je da protivnički igrač na gostujućem terenu dobije aplauze navijača kluba protiv kojeg igra, ali je Modrić to sinoć potpuno zaslužio.

Kakav status hrvatski reprezentativac ima u Real Madridu najbolje se vidjelo kod gola Viniciusa Juniora u 58. minuti kada je Modrić bio asistent.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac se naklonio Modriću zbog sjajne asistencije i pokazao je kakvo poštovanje ima prema iskusnom veznjaku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.