Real fantastičan u Vigu, ali i u takvoj utakmici se Hazard obrukao

Kraljevi upisali drugu pobjedu

Real fantastičan u Vigu, ali i u takvoj utakmici se Hazard obrukao

Edmir Škorić

Real Madrid je u drugom kolu španske La Lige gostovao u Vigu, gdje je slavio rezultatom 4:1.

Utakmice Reala i Celte tradicionalno donose mnogo golova, a tako je bilo i večeras. U jednoj dobroj predstavi, gosti iz Madrida odnijeli su tri boda i upisali drugu vezanu pobjedu u prvenstvu u kojem brane titulu.

U 14. minuti dosuđen je penal za Kraljeve, a Karim Benzema je bio siguran s 11 metara. Drugi je penal dosuđen u 23. minuti, samo na drugoj strani.

Iago Aspas je kao najiskusniji i najbolji u Celti preuzeo odgovornost i pogodio za izjednačenje.

Real je u 41. minuti opet poveo. Fantastičan pogodak Luke Modrića, koji je igrao važnu ulogu u pobjedi svoje momčadi.

Modrić je također u 56. minuti poslao sjajnu loptu u for za brzog Viniciusa, a Brazilac izašao sam pred gol domaćih, obišao golmana i pogodio.

Samo 10 minuta kasnije, Real je dao i četvrti gol. U jeku domaćih napada, kontra Kraljeva i novi pogodak Valverdea. U 85. minuti Benzema je izborio penal, dao je Hazardu loptu kako bi ovaj pogodio i popravio svoje samopouzdanje, ali mu je golman Celte odbranio udarac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real za osam dana ide u goste Espanyolu, dok će Celta prvi trijumf tražiti u gostima kod Girone.

Ovo je bila prva utakmica u kojoj Real u rosteru nije imao Casemira, pošto je Brazilac potpisao za Manchester United.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ključni trenutak utakmice se desio pri rezultatu 1-2 za penal madrid.Čist penal ne svira za Celtu,igrači zbunjeni Luka daje za panja vinisijusa i gol.Manzano,stari perezov potrčko.Dva penala sigurica na kladionici kad igra taj klub.Smijurija se nastavlja.Idemo dalje!
5 24
Klicko
Hazard kraljina.Vidi da se šteli penal madridu pa neće da realizuje penal.Legendaran je
2 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti