Emotivan oproštaj Casemira od Real Madrida: "Ni za milion života neću moći..."

Odlazi u Manchester United

Emotivan oproštaj Casemira od Real Madrida: "Ni za milion života neću moći..."

Endin Čaušević

Manchester United sinoć je potvrdio da će Casemiro nastaviti karijeru u dresu engleskog kluba.

Crveni đavoli su iznenadili sve potvrdom da su završili transfer Casemira jer niko nije očekivao da će Brazilac ovog ljeta napustiti kraljevski klub.

Casemiro je već godinama jedan od najvažnijih igrača u Real Madridu i mnogima je skoro nemoguće zamisliti vezni red kraljevskog kluba bez ovog 30-godišnjaka, te je zaista njegov transfer u Manchester United potpuno neočekivan.

Međutim, nakon što je Real doveo nekoliko pojačanja u veznom redu Casemiro je odlučio da ne želi biti rezerva, a kada je došao poziv s Old Trafforda shvatio je da je vrijeme za novi izazov.

Real Madrid bi od njegove prodaje trebao da zaradi čak oko 80 miliona eura što je odličan posao, ali jasno je da će Casemira itekako biti teško zamijeniti.

Brazilac se jutros oglasio na društvenim mrežama i sam je potvrdio da napušta Real Madrid nakon devet godina.

Oglasi

"Proživio sam najljepšu moguću priču u Real Madridu koju sam mogao zamisliti. Nadam se da ću se jedan dan vratiti jer će ovo zauvijek biti moj dom. Ni za milion života ne bih mogao da se odužim Real Madridu za sve ono što su mi dali. Zauvijek... Hala Madrid", napisao je Casemiro.

Očekuje se da Casemiro sutra doputuje u Manchester i odradi ljekarske preglede, a zatim potpiše ugovor s Crvenim đavolima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Casemiro bi trebao biti na tribinama u ponedjeljak na velikom derbiju Manchester Uniteda i Liverpoola, a za novi klub očekuje se da debituje za sedam dana na meču protiv Southamptona.

Casemiro je s Real Madridom osvojio čak 18 trofeja, odigrao je 336 utakmica i uspio je postići 31 pogodak. U Real je stigao još 2013. godine iz Sao Paula, a jednu sezonu proveo je u Portu na posudbi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...tek ce sad da se naosvaja trofeja,ovo u Realu je nista...
1 9
burazengija
Druze koja rezerva na cemu si ti? Covjek se odlucio za pare i igranje u Engleskoj u Spaniji je sve osvojio..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi