Rezultat koji joj je donio zlato

Postignuće Lane Pudar četvrto je najveće svih vremena

Eldar Ganibegović

Lana Pudar s Evropskog prvenstva iz Rima vratila se s dvije medalje.

Prvo je osvojila bronzanu medalju na 100 metara delfin stilom, a nakon toga je osvojila zlatno u disciplini 200 metara delfin.

S vremenom od 2:06,81 Pudar je postavila rekord Bosne i Hercegovine.

Također, ovo je četvrto najbolje vrijeme u historiji ove discipline kada su u pitanju plivačice starosti 16 godina i mlađe. 

Bolje rezultate od Lane ostvarile su samo Summer McIntosh iz Kanade, Amerikanka Mary Meagher i Suzuka Hasegawa iz Japana.

Podsjetimo, za Lanu je prije nekoliko dana u rodnom Mostaru upriličen doček, a upravo sada se ona oglasila putem svog Instagram profila i u četiri riječi pokazala koliko voli Bosnu i Hercegovinu.

"Moja zemlja, moji ljudi" napisala je Lana uz emotikone srca i zastave Bosne i Hercegovine, te se zahvalila svima:

Uz Vas je sve lakše, sa Vama je sve ovo još slađe. Ovo se ne zaboravlja, ovo se pamti cijeli život.

Hvala Vam od srca!"

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.