Tužna strana dočeka: Dok su se političari redali za govornicom, djeca plakala što ne mogu do Lane

Propusti u organizaciji

Tužna strana dočeka: Dok su se političari redali za govornicom, djeca plakala što ne mogu do Lane

A. Čaušević

Političari su pokušali da ukradu slavu Lani Pudar na dočeku u Mostaru nakon osvojene dvije medalje na Evropskom prvenstvu u plivanju. 

Na hiljade Mostaraca je došlo pod Stari most kako bi pozdravilo svoju novu junakinju, ne samo grada na Neretvi već cijele nacije. Međutim, umjesto da se dive mostarskoj sireni bili su primorani da slušaju govore raznoraznih političara.

Kako to obično biva u našoj zemlji kada se ostvari neki zapažen rezultat političari se takmiče ko će uručiti veću nagradu i tako pokušati da prikupe jeftine poene kod običnih građana. Klasičan primjer populizma.

No description available.

To je bio slučaj i sada. Lani je novčana nagrada stigla za svih strana. Potpuno opravdano i zasluženo. Ipak, najlakše je biti general poslije bitke. Tako je na neki način bilo i na večerašnjem svećanom prijemu.

Možda je to putem TV prijenosa izgledalo sve idealno i spektakularno, ali na samom događaju bilo je zaista dosta propusta u organizaciji. Nekako je sve ličilo kao da je na mini zabavu samo za odabrane političare jer gledati scenu u kojoj obični građani naslonjeni na ogradu posmatraju političare kako uživaju u piću je na neki način degutantno. 

Oglasi

No description available.

Mnogi roditelji su stigli sa djecom kako bi se fotografisali sa živom junakinjom. Ne nekim Marvelovim superjunakom iz crtića, već živim bićem. Mostarkom. Bosankom i Hercegovkom. A mnogi su na kraju ostali uskraćeni za taj gest. 

Scena kako jedna djevojčica plače zato što se nije uspjela fotografisati sa Lanom je zaista srceparajuća, ali roditeljska upornost ne poznaje granice.

Uporna majka je rekla da neće ići dok se njena kćerka ne fotografiše sa prvakinjom Evrope. Nakon dozivanja preko ograde Lana je sišla i djevojčicama ispunila želje.

Određen broj prisutnih je ranije napustio doček, neki su počeli i da gube strpljenje jer dojam je da su političari pokušali da ukradu šou.

Oglasi

Za sve to vrijeme političari su se redali za govornicom. Njihova imena bilo bi suvišno spominjati. Pohvale, divljenja i obećanja. Kratki rezime njihovih govora. Već mnogo puta slušana priča.

Lana se prisutnim obratila tek na kraju jer valjalo je doći na red. Njeni sugrađani, ali i sunarodnjaci iz drugih gradova su je dočekali sa oduševljenjem. Baš onako kako to šampionka Evrope i zaslužuje.

No description available.

"Hvala vam zaista na aplauzi i tome što ste došli. Moram se zahvaliti i medijima, i vi ste zaslužni što je moj rezultat odjeknuo u državi i van nje. Hvala vam za razumijevanje, meni je sada prijeko potreban odmor. Dosta mi je svega, sezona je duga i naporna, ali vrlo vrlo uspješna", rekla je Lana, pa je dodala:

"Moram se zahvaliti mom timu, Goranu, Aleni i Damiru. Hvala mojoj porodici i ljudima koji omogućavaju da odem na pripreme i takmičenjima. Ne živimo baš u državi koja je u dobrom stanju i znam da je finansijska situacija teška, ali ja nisam osjetila tak problem. Hvala vam svima ljudi".

Na kraju ceremonije dobila je ključeve stana u svoje ruke koje joj je poklonio Grad Mostar. Naredno što čeka je Olimpijski bazen. Možda ga i dočeka...

Top Komentari

Mowzilla
Gledam danas na TV-u onu rusevinu od banje u kojoj je se medju ostalom pripremala, sramota! Malo je reci da nema uslove, pa za onakve uslove se hapse ljudi, toliko je kriminalno! Vlaga, mem, hrdja, krnjavost i rusevina, oni stigli tek "usminkati" sa nekakvom disko-rasvijetom! Gospodo, ova djevojka je imala kao dijete vec 150 medalja, a sada je kao tinejdzer evropska prvakinja u plivanju! Vi nije da se trebate sramiti, nego treba vas deportovati u lipu vasu, a i svakog satro bosnjaka koji vas je podrzavao u vasem (ne)uspijehu! Bruka, jad i cemer...
6 0
Zulfikar
Mene bi bilo stid prisustvovati ovom skupu tj. slusati ovaj hamelj od neljudi. Prilikom posjete BiH kada opazim te stranacke bivole na ulici ili pak dzamiji sve bjezim od njih uz zikr i utjehu Allahu dz.s. od prokletog šejtana. Ukoliko sam na ulici cak i pljuckam 3x prema tim ljudskom šejtanima.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi