Najavio transfer ili provocira?

De Jong lajkom na Instagramu namjerno provocira čelnike Barcelone?

Endin Čaušević

Frenkie de Jong još uvijek nije napustio Barcelonu iako se cijelog ljeta povezuje s Manchester Unitedom.

Još na kraju prošle sezone pojavile su se špekulacije da će De Jong sigurno napustiti katalonski klub i karijeru nastaviti u Manchester Unitedu, ali do transfera još uvijek nije došlo.

Barcelona i United su čak dogovorili transfer prije nekoliko sedmica, ali sve to palo je u vodu nakon što je De Jong odbio da napusti Camp Nou.

Međutim, španski mediji navode da De Jong još uvijek nije siguran u katalonskom klubu i da Barcelona i dalje želi da ga proda jer su propali pregovori da Nizozemac smanji svoju platu.

Barcelona mora prodati nekog prvotimca kako bi registrovali Julesa Koundea, a De Jong bi bio čini se logičan izbor nakon što je odbio da smanji platu i tako je napravio dodatan problem klubu.

Špekulacije o odlasku De Jong je ponovo pokrenuo nakon svojih aktivnosti na društvenim mrežama.

Naime, veznjak Barcelone našao se u centru pažnje nakon što je jučer na Instagramu lajkao jednu objavu vezanu za dolazak Casemira u Manchester United.

Naravno, ovaj De Jongov lajk nije prošao nezapaženo i danas je glavna tema sportske javnosti u Španiji i Engleskoj. Da li je De Jong ovim najavio da ipak želi da ide u United ili je samo namjerno provocirao čelnike Barcelone ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong je ranije poručio da mu je jedini cilj da ostane u Barceloni, ali je izazvao bijes navijača odbijanjem smanjenja plate čime bi itekako pomogao Kataloncima.

Nizozemac je na početku sezone starter u ekipi Xavija Hernandeza, no do kraja prelaznog roka nije nemoguće da na kraju napusti Barcelonu. Da li je ovaj lajk to najavio saznat ćemo veoma brzo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.