Xavi ga je baš iznevjerio: "Nikada me niko u životu nije tako razočarao"

Morao da napusti Barcelonu

Xavi ga je baš iznevjerio: "Nikada me niko u životu nije tako razočarao"

Endin Čaušević

Španski veznjak Riqui Puig napustio je Barcelonu i karijeru je odlučio da nastavi u dresu LA Galaxyja.

Puig je prije desetak dana zvanično napustio katalonski klub i iznenadio je mnoge odlukom da karijeru nastavi u američkom MLS-u.

Mladi veznjak je za vikend debitovao u dresu LA Galaxyja gdje će sigurno biti veliko pojačanje.

Puig je sinoć dao intervju za američke medije zbog čega se našao u centru pažnje navijača Barcelone. Kritikovao je klub i trenera Xavija jer nije dobio pravu priliku u prvom timu.

Već nekoliko sezona Puig je bio u prvom timu Barcelone, ali ni kod Ronalda Koemana ni Xavija nije dobio priliku koju je očekivao, te je shvatio da je za njega najbolje da napusti ovaj klub.

Puig je priznao da je protekli mjesec u Barceloni za njega bio izuzetno težak, te da nije očekivao da će klub na takav način pokazati da je on višak u ekipi.

"Zadnji mjesec u Barceloni je bio baš težak za mene. Izostavljen sam sa spiska prije turnere u Americi i to nikada prije nisam vidio ni doživio. Bilo je nas nekoliko igrača Barcelone koji smo ostali da sami treniramo dok su ostali bili na turneji igrali su utakmice. To me baš povrijedilo", rekao je Puig.

Ovaj vezni fudbaler potom se posebno osvrnuo na čelnike kluba i trenera Xavija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"O njima nemam ništa puno da kažem i ne želim uopšte da ih spominjem. Nikada me niko u životu nije razočarao tako kao Xavi i Barcelona. To je sve što ću reći o njima", jasan je bio Puig.

Ovaj 23-godišnjak je u prvom timu Barcelone odigrao ukupno 57 utakmica, te je uspio postići dva gola i upisati tri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Da je pametan i ovaj drugi sa slike da bježi iz Barcelone...negdje gdje če igrati
6 0
denimen9
Puig, Pedri, Gavi, - toliko su dobri ovi nedorasti iz La Masie da je Barcelona morala dovesti Kessie-a, Raphinu i ostaviti Pjanića u ekipi.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti