Brutalno ih je kaznio zbog pretrčanih kilometara u Brentfordu, a sinoć je mogao biti ponosan na njih

Ten Hag je sigurno zadovoljan

Brutalno ih je kaznio zbog pretrčanih kilometara u Brentfordu, a sinoć je mogao biti ponosan na njih

Endin Čaušević

Manchester United sinoć je u velikom derbiju na svom terenu sa 2:1 pobijedio ljutog rivala Liverpool.

Crveni đavoli su uspjeli da dođu do važne pobjede i to protiv najvećeg rivala čime su se itekako iskupili navijačima za blamaže na početku sezone protiv Brightona i Brentforda.

United je poražen prvo na svom terenu od Brightona, a zatim je doživio katastrofu u gostima protiv Brentforda koji ih je pobijedio pred svojim navijačima sa 4:0.

No, pored poraza treneru Eriku ten Hagu najteže je palo što su njegovi igrači totalno izgledali bezidejno na terenu, te su ih protivnici pregazili u svim segmentima.

Ten Hagu je posebno zasmetalo što su igrači Brentforda pretrčali čak 13 kilometara više od igrača Uniteda, a nizozemski stručnjak kaznio ih je već na prvom treningu nakon tog poraza.

Igrači Uniteda su na tom treningu morali da trče čak 13 kilometara što je bila brutalna kazna Ten Haga koji im je na taj način pokazao da s nji nema zezanja.

Koliko ih je to opametilo najbolje su pokazali u sinoćnjem meču protiv Liverpoola jer je Manchester United dominirao i u tom segmentu.

Naime, igrači Manchester Uniteda pretrčali su čak skoro 19 kilometara više od fudbalera Liverpoola što je zaista nevjerovatan podatak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Domaći igrači ukupno su pretrčali 113.8 kilometara na sinoćnjem meču, dok su fudbaleri Liverpoola pretrčali 95.6 kilometara što je zaista ogromna razlika, te pokazatelj koliko su Redsi sinoć loše izgledali na terenu.

To je najbolji pokazatelj koliko je Ten Hag strog na treninzima, ali i da ima potpuni autoritet u svlačionici Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Jednu tekmu odbije odmah cudo od trenera, a do sad ovo poraza i sto ste ga blatili to nikom nista?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije