Neshvatljivo

Taktika evropskog velikana meta ismijavanja

Admin Čaušević

Ponekad i jedan detalj može biti dovoljan da postane viralan i meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Juventus nije uspio pobijediti Sampdoriju u gostima nakon što je meč poslije blijede igre s obje strane okončan remijem 0:0.

Momci Massimiliana Allegrija pokazali su dva lica, što je i sam trener podcrtao poslije susreta. Ako su se u drugom poluvremenu bolje kretali tražeći okomitost, u prvom dijelu igre teškoće u konstrukciji igre bile su sve veće

Što se tiče prilika za gol koje je stvorio Juventus, tu su brojke Dušana Vlahovića, koji nakon dva gola u meču protiv Sassuola, protiv Sampdorije nijednom nije pucao na gol i dotaknuo je osam lopti tokom utakmice. Nije baš večer za pamćenje.

Poteškoće u građenju igre su i više nego evidententno pa je tako prilikom napada sredina doslovno ostajala prazna.

Upravo iz tog razloga defanzivni igrači su uglavnom između sebe dodavali loptu i jasno je da u veznom redu Juventusa nema kvalitetnog igrača spremnog da preuzem rizik i iznese loptu.

Iako nisu igrali Paul Pogba i Di Maria zbog povreda od Juventusa se svakako čekuje više u konstrukciji igre, pogotovo protiv slabijih ekipa poput Sampdorije.

A poslije utakmice Allegri, koji u Juventusu na godišnjem nivou ima platu od sedam miliona je na svoj način opisao fudbal kao igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Fudbal je jednostavna igra, igrači samo trebaju da dodaju loptu svom saigraču", kazao je Allegri.

Sasvim je jasno da će navijačima Juventusa i ove sezone trebati dosta strpljenja jer teško da se može bilo šta radikalno promijeniti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.