Juventus dogovorio transfer Depayja, a onda ih Nizozemac šokirao novim zahtjevom

Mislili su da je sve gotovo

Juventus dogovorio transfer Depayja, a onda ih Nizozemac šokirao novim zahtjevom

Endin Čaušević

Memphis Depay do kraja prelaznog roka će najvjerovatnije napustiti Barcelonu.

Španski mediji jučer su objavili da je Depay na korak od prelaska u Juventus i da je samo pitanje kada će biti ozvaničen njegov transfer iz Barceone.

Depay će s katalonskim klubom sporazumno raskinuti ugovor i bez obeštećenja se priključiti ekipi Juventusa, a Stara dama će zauzvrat oprostiti sve bonuse koje u ugovoru ima Miralem Pjanić.

Jučer su mediji u Španiji i Italiji objavili da je Depay sve završio i očekivalo se da bi Juventus još sinoć mogao da ozvaniči njegov dolazak u Torino, ali se na kraju to nije desilo.

Španski novinar Gerard Romero objavio je da je došlo do neočekivanih problema jer je Depay odjednom promijenio svoju priču.

Nizozemski napadač dogovorio je prije nekoliko dana sve s Juventusom i očekivalo se da potpiše trogodišnji ugovor, ali je šokirao čelnike Stare dame kada je poručio da ipak želi veću platu.

Depay je dogovorio s Juventusom platu od pet miliona eura plus bonusi, ali je sada poručio da želi da ta plata bude više od šest miliona eura ili će u suprotnom ostati u Barceloni.

Čelnici Juventusa nisu očekivali takav problem i vjerovali su da je dolazak Depayja završena stvar, ali Nizozemac je kao grom iz vedra neba odjednom zatražio više para.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, Romero dodaje da to ne bi trebalo pokvariti ovaj transfer i da će Juventus ispuniti uslov koji traži Depay jer im je prijeko potreban još jedan napadač u ekipi, a zbog pregovora s Nizozemcem odustali su od ostalih opcija.

Nastavak pregovora Juventusa i Depayja očekuje se danas, a prema svemu sudeći transfer bi se mogao ozvaničiti sutra. To znači da će Depay i definitivno biti večeras u konkurenciji za meč Real Socidedad - Barcelona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi