Bezvoljna igra Zmajeva

U Morači teškim porazom okončani snovi BiH o plasmanu na Svjetsko prvenstvo!

Edmir Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je uvjerljiv poraz u Morači od selekcije Crne Gore rezultatom 88:69 u sedmom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ovo je bila jedna od posljednjih šansi da Zmajevi ostanu u borbi za odlazak na Mundobasket, no nakon uvjerljivog poraza u Crnoj Gori, jasno je da od toga nema ništa i da se sada možemo u potpunosti oreknuti Eurobasketu.

Iako predvođeni velikom zvijezdom Portlanda Jusufom Nurkićem, naši košarkaši malo toga su pokazali u Morači i nisu mogli da pariraju razigranoj domaćoj selekciji koja je već na poluvremenu stekla veliku prednost, pošto je bilo 41:26.

Sam početak meča je obećavao, držali smo se u egalu, a nakon prve četvrtine Crna Gora je imala 18:15.

Već u drugoj četvrtini postalo je jasno da se Crna Gora rezultatski odmiče i da ide ka pobjedi. U tom periodu igre posebno smo podbacili, ubacili 11 a primili čak 23 poena i Crnoj Gori je to donijelo čak 15 poena prednosti na odmoru.

U dobrom ritmu se otvorilo drugo poluvrijeme, Roberson je ubacio šest poena u prvih dva minuta, ali nismo uspijevali ozbiljnije da ugrozimo prednost Crnogoraca.

Štaviše, ubrzo su Crnogorci s nekoliko ubačenih trica došli na maksimalnih 20 poena prednosti (55:35) i bilo je već tada jasno da nema povratka. Na kraju treće četvrtine, Crna Gora je vodila 66:46, pa u zadnjih 10 minuta nije bilo nikakvog uzbuđenja.

BiH je predvodio Roberson, koji je čini se jedini bio raspoložen u dresu našeg tima sa 20 poena i sedam asistencija. Musa je ubacio 19 poena, a Nurkić 13 uz 6 skokova. Kod Crnogoraca Mihailović 18, a Popović 15 poena. Dvocifren je još bio Radović sa 10 poena.

Crnogorci su večeras imali sjajnu podršku, a Košarkaški savez te zemlje doprinio je tome jer nije naplaćivao ulaz za sve one koji su došli u Moraču.

Sve u svemu, Crna Gora nastavlja borbu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, dok su naše šanse okončane večerašnjim teškim porazom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.