Crnogorci imaju poruku za Nurkića i društva

Nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Crnogorci imaju poruku za Nurkića i društva

Admin Čaušević

Drugu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo košarkaši BiH otvaraju gostovanjem Crnoj Gori.

Utakmica protiv košarkaških Zmajeva je od velike važnosti za Crnogorce što je potvrdio i selektor te reprezentacije Boško Radović.

"Za ovu utakmicu smo se spremali sve vrijeme. U goste nam dolazi dobra, respektabilna reprezentacija, u punom sastavu, i morat ćemo stvarno da se potrudimo i odigramo sa 100 posto mogućnosti da bismo pred svojom publikom došli do pobjede."

"Zaista je važno da Morača bude dupke puna, treba nam publika, treba nam atmosfera, treba nam pobjeda. Što se tiče igrača i stručnog štaba, mi smo napravili odlične pripreme, nemamo povrijeđenih igrača, zdravi smo i preostaje da izađemo na teren i odigramo dobru utakmicu", kazao je Radović.

Poruku za Jusufa Nurkića i ostatak naših reprezentativaca imao je Bojan Dubnjević, član španske Valencije.

"Važna je utakmica i za nas i za njih, tako da moramo da pružimo maksimum kako bismo došli do pobjede. Bit će nam potrebna podrška navijača, a na nama je da damo sve od sebe na terenu."

"Ja se vodim onim neka jedan igrač ubaci 30 poena, ali mi da dobijemo utakmicu. Nurkić je sjajan igrač, ali nije jedini kod njih, mi moramo da odigramo timski dobro i da damo sve od sebe, kako bismo uz podršku domaćih navijača došli do važne pobjede."

Nakon prve faze kvalifikacija Crna Gora ima učinak od četiri pobjede i dva poraza, dok je Bosna i Hercegovina na učinku 3:3 baš kao Češka i Mađarska.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Vodeći u kvalifikacionoj grupi K su Francuska i Litvnija sa sokom 5:1 koje sutra igraju protiv Češke, odnosno Litvanije.

Podsjećanja radi, utakmica Crna Gora - BiH počinje u 19 sati, a domaćin je odlučio da ulaz bude besplatan pa je sigurno da naše izabranike čeka paklena atmosfera.

Top Komentari

DadiG
Gdje je ovdje poruka?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi