Bh. košarkaši na megdan Crnoj Gori otputovali autobusom

Selektor Bećiragić optimista

Bh. košarkaši na megdan Crnoj Gori otputovali autobusom

S. Mlaćo
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros u Podgoricu, gdje će sutra odigrati susret prvog kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Crne Gore.

Selektor Adis Bećiragić u tom susretu računa na sljedeće igrače: Sani Čampara, Kenan Kamenjaš, Amar Gegić, Edin Atić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Jusuf Nurkić, John Roberson, Džanan Musa, Miralem Halilović i Ajdin Penava.

“Utakmica sa Crnom Gorom je izuzetno važna, svjesni smo toga, oni će imati imperativ. S jedne strane će imati prednost, ulaz će čak biti besplatan, pokušat će da naprave atmosferu, a ja bih volio da mi to iskoristimo jer to za njih može biti i problem.

Želimo iskontrolisati utakmicu i napraviti veliki korak prema Svjetskom prvenstvu”, kaže Bećiragić.

Sutrašnja utakmica u dvorani Morača počinje u 19 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 1.

U sklopu kvalifikacija za SP, Zmajevi će gostovati Crnoj Gori 24. sutra, a tri dana kasnije ugostiti Francusku u Sarajevu.

To će ujedno biti posljednji mečevi našeg nacionalnog tima pred nastup na Evropskom prvenstvu, koje se održava od 1. do 18. septembra. Reprezentacija BiH nalazi se u grupi B sa selekcijama Njemačke, Litvanije, Francuske, Mađarske i Slovenije.

Treba dodati da danas igra ženska kadetska reprezentacija BiH protiv selekcije Nizozemske za plasman u četvrfinale Evropskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nakon tri odigrana kola, reprezentacije BiH i Nizozemske su na omjeru 2-1.

 

Promo

Top Komentari

Ajax11
Haha
0 4
Mackintosh
Trebali su na baciklima, jedan za pedale, drugi u korpu
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi