Bh. košarkaši večeras protiv Crne Gore

Važan meč za naše momke

Bh. košarkaši večeras protiv Crne Gore

S. Mlaćo
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Podgorici odigrat će utakmicu prvog kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Za susret protiv Crne Gore selektor Adis Bećiragić računa na sljedeće igrače: Sani Čampara, Kenan Kamenjaš, Amar Gegić, Edin Atić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Jusuf Nurkić, John Roberson, Džanan Musa, Miralem Halilović i Ajdin Penava.

“Utakmica sa Crnom Gorom je izuzetno važna, svjesni smo toga, oni će imati imperativ. S jedne strane će imati prednost, ulaz će čak biti besplatan, pokušat će da naprave atmosferu, a ja bih volio da mi to iskoristimo jer to za njih može biti i problem.

Želimo iskontrolisati utakmicu i napraviti veliki korak prema Svjetskom prvenstvu”, kazao je selektor Bećiragić u najavi meča.

Nema sumnje da će dvorana Morača biti ispunjena do posljednjeg mjesta. To će biti prednost na strani domaćina, ali nema sumnje da će i Zmajevi biti itekako motivisani, s obzirom da bi pobjeda mnogo značila u nastojanju da se plasiraju na SP.

Susret počinje u 19 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 1.

U grupi K trenutno su vodeće Francuska ii Litvanija s omjerom 5-1, druga je Crna Gora sa 4-2, dok BiH, Češka Republika i Mađarska imaju po 3-3.

Za tri dana naši momci igraju protiv Francuske u Sarajevu.

To će ujedno biti posljednji mečevi našeg nacionalnog tima pred nastup na Evropskom prvenstvu, koje se održava od 1. do 18. septembra. Reprezentacija BiH nalazi se u grupi B sa selekcijama Njemačke, Litvanije, Francuske, Mađarske i Slovenije.

Top Komentari

Zoilomas
Uff gubimo na pola.. kaze klix da nan treba cudi da se vratimo a to cudo se zove… dzemal mudro ta da da taa
3 0
Mowzilla
Ha' sokolovi ⚜️
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi