Odlazi u Englesku?

Marco Asensio pravi iznenađujući transfer u finišu prijelaznog roka, Realu 30 miliona eura

Edmir Škorić

Krilni igrač Real Madrida Marco Asensio još u ovom prijelaznom roku mogao bi otići u Manchester United, javlja španski portal Relevo.

Budućnost Asensija još uvijek nije jasna. Njegov ugovor s Real Madridom ističe na kraju ove sezone, pa je španski klub pred posljednjom šansom da zaradi od njegovog transfera.

Prema informacijama španskog portala Relevo, Manchester United je odlučan u službenoj ponudi za Asensija. Englezi će ponuditi više od 30 miliona eura.

Novinar Sergio Santos također javlja da će u igri za igrača biti i drugi klubovi iz Engleske i Italije. Također su spremni dati atraktivne ponude.

Nije sigurno, međutim, hoće li se Real Madrid htjeti riješiti igrača. Carlo Ancelotti, trener osvajača Lige prvaka, priznaje da i dalje računa na ovog igrača.

S druge strane, u prve tri utakmice sezone (dvije u La Ligi i jedna u evropskom superkupu) Asensio je ukupno odigrao samo osam minuta. Krilni napadač ušao je na teren u 82. minuti u 4:1 gostujućoj pobjedi protiv Celte u Vigu.

Prethodno je u okršajima s Almerijom i Eintracht Frankfurtom cijelu utakmicu sjedio na klupi.

Asensio je prošle sezone igrao za Real Madrid u 42 utakmice. Postigao je 12 golova i imao dvije asistencije. Ako dođe do do Manchester Uniteda, bio bi drugi igrač Real Madrida koji je krenuo ovim smjerom u ovom ljetnom prijelaznom roku. Ranije se Casemiro odlučio na takav transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je do sada doveo dva solidna pojačanja. Španci su angažirali 22-godišnjeg Aurliena Tchouamenija iz Monaca, koji je koštao 80 miliona eura plus bonusi. Osim toga, Real Madrid je potpisao Antonija Rudigera, koji je kao slobodan stigao iz Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.