Nešto je truhlo na Old Traffordu: Još jedan igrač odbio je prelazak u Manchester United

Nova odbijenica

Nešto je truhlo na Old Traffordu: Još jedan igrač odbio je prelazak u Manchester United

Eldar Ganibegović

Manchester United užasno je počeo novu sezonu.

U prva dva kola engleske Premier lige Crveni đavoli poraženi su od Brightona i Brentforda te su zauzimali posljednje mjesto na tabeli.

Nakon toga inostrani mediji plasirali su vijest kako je tim s Old Trafforda zainteresovan za dovođenje Kevina Trappa, golmana Eintrachta iz Frankfurta.

Navodno nisu bili voljni platiti 21 milion funti aktualnom pobjedniku Evropske lige. Ipak, njemački golman rekao je da je odbio ponudu engleskog kluba za četverogodišnji ugovor. 

"Ponuda je bila na stolu. Manchester United je svjetski klub i razmišljao sam o ovoj mogućnosti. Nadam se da svi razumiju", poručio je Trapp na društvenoj mreži Instagram. Dodao je kako se na kraju odlučio za Frankfurt s kojim ima ugovor do 2024. godine.

"Rekao sam predstavnicima oba kluba da ostajem u Eintrachtu. Ovdje sam doživio nešto neponovljivo i zajedno smo ispisali historiju. Imamo težak početak sezone, ali vjerujem u momčad", napisao je.

Frankfurt je u tri utakmice osvojio dva boda i u novu sezonu ušao porazom od minhenskog Bayerna rezultatom 1:6. No, kao aktualni pobjednik Evropske lige nastupit će u grupnoj fazi Lige prvaka, a uoči večerašnjeg žrijeba nalaze se u prvom šeširu zajedno s još nekoliko najboljih timova Evrope.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno se Manchester United okrenuo dovođenju slovačkog golmana Martina Dubravke iz Newcastle Uniteda.

Newcastle još nema poraza i i ima osvojenih pet bodova, a u sva tri dvoboja na golu ispred Dubravke stajao je Englez Nick Pope, koji je ljetos stigao iz Burnleyja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Oglecevac
Pa sto bi mijenjao prvu postavu da bude nekom rezerva jos 4 sezone..Manchester trazi rezervnog golmana koji ce biti konkurentan a ne prvog.. Idi ti u na neki drugi portal koji ti ponudi vise love pa cekaj mjesec da objavis nesto.. Cuj nesto smrdi ??? Pa to je prvi koji je odbio United a ovog De jonga ne brojim..koja bi budala odustala sada bar jos jednu godinu od tolikih para..Ko je kriv sto su mu dali takav ugovor
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi