Casemiro se pola intervjua izvinjavao navijačima Manchester Uniteda: "Obećavam da ću naučiti..."

Htio je da priča na engleskom, ali...

Casemiro se pola intervjua izvinjavao navijačima Manchester Uniteda: "Obećavam da ću naučiti..."

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Casemiro prije nekoliko dana zvanično je predstavljen kao novo pojačanje Manchester Uniteda.

Casemiro je poprilično iznenadio fudbalsku javnost da ovog ljeta napusti Real Madrid u kojem je igrao fantastično već nekoliko godina i bio je standardan u prvoj postavi kraljevskog kluba

Međutim, ovaj 30-godišnjak je odučio da je vrijeme za novi izazov u karijeri nakon što je s Realom uspio da osvoji sve što se moglo osvojiti.

Casemiro je odlučio da će karijeru nastaviti u dresu Manchester Uniteda koji je za njegov dolazak izdvojio čak 80 miliona eura, te je jasno da se mnogo očekuje od brazilskog veznjaka na Old Traffordu.

Brazilac je u ponedjeljak pratio meč Uniteda i Liverpoola u kojem je njegov novi tim slavio sa 2:1, te je svjedočio sjajnoj atmosferi koju pruža Teatar snova.

Casemiro je dao i prvi intervju od dolaska u Manchester United i to za zvaničnu stranicu. Intervju je dao na španskom jeziku, ali je oduševio sve jer se stalno izvinjavao što ne priča na engleskom jeziku.

Oglasi

Njemu je teško palo što nije još uvijek dovoljno savladao engleski jezik da može pričati pred kamerama, ali je obećao navijače da će to što prije da riješi.

"Moja supruga priča engleski jezik, imamo sedmogodišnju kćerku i sina koji je tek napunio jednu godinu i oni bolje pričaju engleski od mene", našalio se Casemiro i dodao.

"Zaista mi je žao što ne pričam engleski, izvinjavam se svim navijačima Manchester Uniteda zbog toga. Ipak, već sam uzeo časove i želim što prije to da savladam. Želim da učim o engleskoj kulturi i prvi cilj je da savladam jezik kako bih bez problema komunicirao s trenerima i saigračima".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na taj način želim da im pokažem da sam maksimalno fokusiran na klub i da poštujem tradiciju i kulturu ovdje. Obećavam da će naredni intervju biti na engleskom jeziku. Još jednom se izvinjavam što moramo intervju raditi na španskom jeziku".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti