Nije mogao sakriti emocije

Niko nije proslavio gol Bekrića kao nekadašnji napadač Željezničara

Endin Čaušević

Željezničar i Sarajevo sinoć su na Grbavici odigrali sjajan derbi u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U duelu vječitih rivala na stadionu Grbavica sinoć smo vidjeli četiri gola, a na kraju je rezultat bio 2:2 i timovi su podijelili bodove iako su svi vjerovali da će Sarajevo da upiše pobjedu.

Naime, bordo klub je u samom finišu utakmice imao prednost od 2:0 iako je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje.

Međutim, Sarajevo je početkom drugog dijela povelo golom Ikića iz penala, a drugi pogodak postigao je u 76. minuti Musa i tada se činilo da je pitanje pobjednika riješeno u ovoj utakmici.

No, u samom finišu gledali smo veliku dramu u kojoj je Željezničar uspio da dođe do remija. Plavi su se vratili u 88. minuti kada je Bekrić izveo korner, a pogodak za 1:2 glavom postigao je Dženan Haračić.

I pored toga činilo se da bi Sarajevo moglo da sačuva prednost, ali onda šok za klub s Koševa u šestoj minuti sudijske nadoknade.

Iskusni Samir Bekrić postigao je sjajan pogodak iz slobodnog udarca za 2:2 i erupciju oduševljenja navijača Željezničara.

U svom tom slavlju posebno se istakao nekadašnji napadač Željezničara, Nedo Turković, koji nije mogao da sakrije svoje emocije nakon izjednačujućeg gola Bekrića.

Turković je na zapadnoj tribini srčano proslavio gol i čak se popeo na zaštitnu ogradu i pokazao je koliko je navijačima Plavih značio ovaj pogodak kojim su izbjegli poraz od ljutog rivala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ove utakmice Sarajevo je drugo s 11 bodova, dok je s dva manje Željezničar na petom mjestu. U narednom kolu izabranici Feđe Dudića dočekat će Leotar, dok Željezničar čeka gostovanje u Hercegovini kod Posušja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.