"Samo smo tako i mogli primiti gol, nije se primijetilo da imamo igrača manje"
Foto: T. Hebib

Izjava nakon remija

"Samo smo tako i mogli primiti gol, nije se primijetilo da imamo igrača manje"

Eldar Ganibegović

Sjajan sarajevski derbi odigran je večeras na Grbavici.

Sarajevo je s igračem manje u drugom poluvremenu preko Ikića i Muse stiglo do 0:2, da bi se Željezničar vratio golovima Haračića i Bekrića u 88. i 96. minuti utakmice i završeno je 2:2.

Naravno da je nakon meča više nego razočaran mogao biti Feđa Dudić, trener Sarajeva:

"Prije svega moram da čestitam svojim momcima. Mislim da smo taktički dosta dobro odigrali sve do zadnjih pet minuta kada smo iz prekida primili gol. Nakon toga još dosta prekida i 96. minuta i gol. Mislim da smo samo tako i mogli primiti gol, jer jako smo se dobro pomjerali, faktički se nije primijetilo da imamo igrača manje."

"Naravno, pokušali smo u drugom poluvremenu malo da umrtvimo ritam utakmice. Nije lako igrati cijelo poluvrijeme s igračem manje, ali isto tako nismo se branili. Znali smo kad izlazimo u kontru kako da izađemo, na takav način smo i dali drugi gol", riječi su Dudića koji je dalje kazao:

"Ono čime ne mogu biti zadovoljan jeste prvo poluvrijeme. Dosta nekih pasova smo dali pogrešnih što nije specifično za našu ekipu. Iz neforsiranih grešaka, gdje smo ove dosadašnje utakmice bili poznati po dobrom posjedu, po nekom brzom protoku lopte."

"Crveni karton nas poremetio jeste, ali nas je digao psihički. Još nas je više ujedinio i pokazao da možemo s igračem manje. Još jednom čestitam momcima. Penal protiv Slobode 95., ovdje gol 96. minuta, valjda će se to nekad vratiti i naplatiti. Nemam šta zamjeriti momcima", mišljenja je šef struke FK Sarajevo.

Feđa je nakon toga govorio o povredama koje su zadesile igrače Sarajeva:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najbolje da sad ovdje dođem i kukam. Moram reći, žao mi je malog Buljubašića koji je ušao. Vjerovatno mu je pukla fibula na nozi. To je jedan slučaj koji me potresao tamo kad sam vidio kako momak plače. Nije zaslužio da mu se ovo desi u ovoj utakmici. Tražio mi je Dal izmjenu, Ikić, Mulahusejnović, sve izmjene koje smo vršili bile su prinudne. Tako da, negdje i nemam odgovora, pogotovo prvo poluvrijeme kada Ikić i Tomašević na tim bočnim pozicijama nisu bili na nivou, a drugo su odigrali fenomenalno. Neću da kukam, idemo dalje".

U narednom kolu Sarajevo očekuje domaći meč protiv Leotara koji je danas savladao Borac s 0:1. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
MIRVICU GLUPANE TJERAJ OVOG SELJACINU I KRIMINALCA HADZICA!!!!!!
1 10
SarajFK
Seksaju se hadzic duduk i glupi mirvic. Hadzic ga zabio mirvicu u guzzu a duduk mu ga stavio u usta i ovaj ga pusi dok prima od hadzica. Kaze duduk hadzicu ''hocemol se mlao zamijeniti'' veli hadzic njemu ''pa zamjenite se, ko vam brani'' HAHAHAHAHAAHAHAH
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi