Najtužniji gol sezone postignut je večeras u Hrvatskoj, VAR dodatno pristao na muku

Eldar Ganibegović

U susretu sedmog kola HNL Osijek je s 2:1 savladao Hajduk.

Leovac je doveo u vodstvo Osijek u 23. minuti, a prednost na 2:0 je povećao Beljo u 41. minuti iz penala.

Na poluvremenu u gostujućem timu ulazi Sahiti i postiže gol, ali mu je on poništen zbog ofsajda.

Rezultat na 2:1 smanjuje Marko Livaja pogotkom s 11 metara u 72. minuti. 

Livaja jednostavno nije pokazivao nikakve emocije ni sreću nakon postignutog pogotka, a kako i bi kada mu je jutros smrtno stradao otac. Dovoljno je junak za sve što je uopšte skupio snage da odigra večerašnji meč i povede svoj tim. 

U 83. minuti Livaja šutira, pogađa stativu, lopta se odbija do Mlakara koji pogađa za 2:2. Nedugo zatim oglasio se VAR, Čolina je bio u ofsajdu u začetku akcije i gol je poništen.

Čak dvanaest minuta smo nadoknade vidjeli zbog dvije intervencije VAR-a, svih deset izmjena, te dva prekida zbog navijačkih nereda, no Hajduk se ipak nije uspio izvući. 

Svakako da treba spomenuti i da je drugo poluvrijeme za Osijek odigrao mladi bh. reprezentativac Adrian Leon Barišić. 

Na kraju će gosti nazad u Dalmaciju bez bodova i već sada imaju zaostatak za Dinamom od deset bodova, doduše uz dvije utakmice manje.

Nakon ovog meča Hajduk je treći s devet poena, dok Osijek s bodom manje zauzima peto mjesto. U narednom kolu Hajduk će dočekati Slaven Belupo, a Osijek Šibenik.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 7. kolo:

Osijek - Hajduk 2:1 (Leovac 23', Beljo 41'; Livaja 73')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.