Foto - Screenshot

Spektakularna asistencija Puiga

Barcelona ga ponizila i otjerala, a on je odlučio pokazati koliko vrijedi: Izveo je prvu čaroliju

Midhat Šljivak

"Nikada me niko u životu nije razočarao tako kao Xavi i Barcelona. To je sve što ću reći o njima", rekao je 23-godišnji fudbaler Riqui Puig po odlasku iz katalonskog kluba.

Riqui Puig je čitav život proveo u Barceloni. Prošao je sve omladinske kategorije i predviđala mu se velika karijera u prvom timu.

Ipak, nju nije ostvario u dresu katalonskog velikana. Kao glavni krivac za neuspjeh označen je nekadašnji trener kluba Ronald Koeman koji Puigu u ključnim trenucima za karijeru nije dao previše prostora.

Mladi fudbaler izgubio je samopouzdanje. Novi trener Xavi Hernandez prekrižio ga je ovog ljeta i 23-godišnji veznjak sreću je morao potražiti negdje drugo.

Odlučio se za odlazak u Sjedinjene Američke Države. Izabrao je LA Galaxy kao svoj novi klub i potpisao je ugovor na tri i po godine.

A da u njemu ima itekako kvalitetnog materijala pokazao je već u svom drugom nastupu za Galaxy. Izveo je zaista čudesnu asistenciju.

Puigova lopta imala je oči. Kao da je bila kompjuterski navođena i ispala je fenomenalna asistencija.

S centra terena poslao je loptu prema Javieru Hernandezu Chicharitu koji je šalje u mrežu za prednost Galaxyja od 2:0.

Ovaj potez je dokaz da je Puig istinski velemajstor. Međutim, očigledno nedovoljan za prvi tim Barcelone i zbog toga je morao otići.

Treba istaći da je ovaj fudbaler za Barcelonu debitovao 2018. godine. Nastupio je u ukupno 60 utakmica i postigao je dva gola.

On ipak smatra da nije dobio pravu šansu. Odlučio se na odlazak i to bi mogao biti najbolji potez kojeg je napravio u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.