Dok sjedi na klupi protiv Valladolida iz Španije stiže vijest o šokantnom transferu Miralema Pjanića

Vraća se u bivši klub?

Dok sjedi na klupi protiv Valladolida iz Španije stiže vijest o šokantnom transferu Miralema Pjanića

Admin Čaušević

Bez obzira što je Xavi aminovao njegov ostanak u Barceloni, upitno je da li će Miralem Pjanić do kraja sezone biti član slvanog katalonskog kluba.

Pjaniću je jasno poručeno da će sjediti na klupi i da će morati biti strpljiv kako bi dobio šansu pošto prednost ima niz fudbalera, prije svih Sergio Busquets.

Prijelazni rok još nije završen, a samim tim opcija da Pjanić promijeni sredinu u narednim danima je sve osim zatvorena.

Dok Pjanić sa klupe posmatra meč protiv Valladolida iz Španije je stigla vijest o potencijalno šokantnom transferu bh. reprezentativca.

Naime, 32-godišnjak bi se mogao vratiti u Lyon, odnosno u klub gdje je doživio potpunu igračku afirmaciju prije jedne decenije.

Cilj Lyona je dovesti Pjanića na posudbu bez obavezne opcije nakon sve izvjesnijeg odlaska Lucasa Paquete, jednog od najboljih igrača francuskog kluba.

Kako sada stvari stoje Paqueta će potpisati za West Ham zbog čega su iz višestrukog prvkaa Francuske poslali upit vezan za posudbu Pjanića.

Navodno bi Lyon tokom posudbe plaćao čak 80% Pjanićeve plate što Barceloni svakako odgovora jer želi rasteretiti budžet za plate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tokom dana su stigle vijesti o interesu raznih klubova za Mireta, prije svih iz Katara, ali sada se pojavila vijesti o mogućem povratku u Lyon što bi bilo prvoklasno iznenađenje.

Pjanić je za Lyon igrao od 2008. do 2011. godine kada je za 11 miliona eura otišao u Romu. Zatim su uslijedili transferi u Juventus pa u Barcelonu. Prošle sezone je igrao na posudbi u Bešiktašu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EmirEmir111
Pjanicu majstore idi u UAE ili MLS, uberi jos koju paru dok mozes.
6 0
axel42
Sve nešto šokantno kod ovog tipa!! Pojma ti nemaš!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti