Foto - Instagram

Čekaju se dodatne informacije

Stravična scena u domu zvijezde Barcelone: Aubameyang opljačkan i pretučen metalnim palicama

Midhat Šljivak

Napadač Barcelone Pierre-Emerick Aubameyang (33) jutros je pretučen i opljačkan u svom domu.

Četiri naoružana muškarca upali su u dom zvijezde katalonskog kluba. Pretukli su ga metalnim šipkama, prijetili su njemu i porodici pištoljima te su ga opljačkali.

Španski mediji navode da je Aubameyang ostao bez ogromne količine nakita. Lopovi su se uspjeli domoći sefa i odnijeli su sve što je bilo u njemu.

Nije poznato kakve je povrede zadobio fudbaler Barcelone. Čekaju se prve vijesti i svakako se nadamo da je s njim sve u najboljem redu.

Lopovi su pobjegli s mjesta događaja u bijelom Audiju A3. Policija je već počela istragu i u potrazi je za izvršiocima ovog djela.

Aubameyang je volio pokazivati bogatstvo na društvenim mrežama. Brojne su njegove fotografije kako uživa u luksuzu i vjerovatno je zbog toga i bio meta napada.

Ova pljačka mogla bi samo dodatno pojačati želju gabonskog fudbalera da ode iz kluba. On je prethodnih dana bio u pregovorima s nekoliko ekipa.

Govorilo se dosta o tome da će se vratiti u Englesku. Chelsea je bio izuzetno zainteresovan za njegove dovođenje i sigurno je da će nakon napada i pljačke Aubameyang tražiti način da ode iz Barcelone.

Aubameyang je član katalonskog kluba postao u februaru ove godine. Odigrao je ukupno 24 utakmice i postigao je 13 pogodaka.

Vidjet ćemo hoće li i dalje nositi dres Barcelone ili će ipak karijeru nastaviti negdje drugo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.