Aubameyang birao između Tottenhama i Reala i iznenadio odabirom

Fudbaler Barcelone

Aubameyang birao između Tottenhama i Reala i iznenadio odabirom

Eldar Ganibegović

Pierre-Emerick Aubameyang zimus je stigao u Barcelonu.

Nakon samo šest mjeseci ne prestaju glasine o njegovom mogućem povratku u englesku Premier ligu gdje je nosio dres Arsenala. 

Gabonski napadač povezuje se s prelaskom u Chelsea, ljutom rivalu njegovog bivšeg kluba. Ipak, pokazao je da još uvijek Arsenal nosi u srcu odgovorom u jednom intervjuu.

U intervjuu za ESPN, pod nazivom "Moraš odgovoriti", Aubameyang je zamoljen da bira između Tottenhama i Real Madrida. Iako je još uvijek igrač Barcelone, napadač je odabrao ekipu sa Santiago Bernabeua.

Odmah nakon što je izgovorio imena svojih trenutnih rivala, Aubameyang je prasnuo u smijeh i slegnuo ramenima, što je znak da je njegov odgovor bio najiskreniji.

Ovaj odgovor definitivno će se svidjeti navijačima Arsenala, no navijačima Barcelone sigurno baš i ne.

Što se tiče samog eventualnog transfera Aubameyanga u Chelsea ili bilo koji drugi klub, Barcelona je malo povećala svoje zahtjeve.

Prvobitno je Blaugrana za usluge sada već bivšeg reprezentativca Gabona tražila 25 miliona eura, no sada će klub koji ga želi dodatno morati odriješiti kesu.

Besplatno je stigao iz Arsenala u januaru ove godine, a sada može prijeći u drugu momčad za 30 miliona eura, najavljuje novinar Fabrizio Romano.

Trenutno je Chelsea spreman ponuditi puno manje, ali razgovori između dva kluba ostaju otvoreni, jer bi posao mogao uključiti i Marcosa Alonsa, koji je odavno na meti Katalonaca. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kico
678
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti