Guardiola se od jednog igrača krio kao kukavica: "Možeš izaći, otišao je"

Nevaljali dečko bosanskih korijena

Guardiola se od jednog igrača krio kao kukavica: "Možeš izaći, otišao je"

E. Ganibegović

Zlatan Ibrahimović i Pep Guardiola sarađivali su prije više od deset godina u Barceloni, no odnos između njih dvojice nikad nije bio dobar.

Tijekom vremena Ibrahimović je nekoliko puta, više ili manje prikriveno, napadao Guardiolu, ali sigurno je da Šveđanin bh. korijena i dalje drži pik protiv španskog trenera iz Manchester Cityja.

U svojoj knjizi pvaj napadač nastavio je "dvoboj" sa svojim bivšim trenerom:

"Filozof više voli igrače koji slušaju, a ne odgovaraju", napisao je Zlatan Ibrahimović, a prenosi ESPN.

Švedski internacionalac otkrio je zanimljivu epizodu prije nekoliko godina, a Guardiola je u prvom planu.

"Nije bilo sukoba, pobrinuo se da se ne sastajemo prečesto", napisao je.

Zlatan je ispričao kako se španski trener skrivao od njega nakon jedne Barcine utakmice:

"Vratio sam se u svlačionicu nakon utakmice, a on je bio u drugoj prostoriji i čekao da odem. U jednom trenutku pomoćnik je otišao do vrata i rekao: 'Ibra je otišao, sad možeš izaći'. Nikada nisam shvatio šta se dogodilo tog trenutka".

Podsjetimo, Barcelona je Ibru dovela 2009. godine iz Intera za 69,5 miliona eura, a 2010. ga posudila Milanu. U Barceloni je Zlatan osvojio pet trofeja i skupio 22 gola uz 13 asistencija na 46 nastupa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...tako ti je to,nema kod Guardiole zvijezda,njemu ne mozes glumiti mangupa,pokusao Ronaldinho i dobio nogu,pokusao Etoo i dobio nogu,pokusao ti i dobio nogu...to ti je reci autoritet,ni jedan igrac ne smije biti veci od trenera...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi