Postignut dogovor

Amer Bekić se vratio u Premijer ligu BiH

S. Mlaćo
Nakon Stojana Vranješa, FK Sloboda je danas dogovorio novo pojačanje.

Radi se o Ameru Bekiću, dobro poznatom licu u bh. nogometu.

Bekić je postigao dogovor sa čelnicima Slobode i priključit će se ekipi.

Posljednji angažman ovaj 30-godišnjak imao je u hrvatskom klubu NK Opatija, a pored Slobode u Premijer ligi bio je i član HŠK Zrinjski, te FK Sarajevo.

Okušao se i u Indoneziji, te Kazahstanu i sigurno će biti pojačanje za Slobodu u nastavku sezone.

Ovog ljeta najbliži se bio jednom klubu iz Italije, tačnije Serije C, no do dogovora nije došlo.

Odlučio se za povratak u Slobodu i sigurno nove izazove.

Podsjetimo, 30-godišnji ofanzivni fudbaler je u Premijer ligi odigrao 196 utakmica i pritom je postigao 46 pogodaka kojima je dodao i 12 asistencija. Sa Zrinjskim i Sarajevom je osvajao pehar namijenjen prvaku Bosne i Hercegovine.

Sutra stiže i Stojan Vranješ

Ovaj 35-godišnjak će se sutra priključiti pripremama Slobode gdje će sigurno biti ogromno pojačanje i čini se da su čelni ljudi tuzlanskog kluba dogovorom sa Vranješom odradili pravi posao jer će sasvim sigurno njegovo iskustvo, ali i kvalitet biti od ogromne pomoći Slobodi.

Vranješ je sa Slobodom pregovarao i prije početka sezone, ali tada dogovor nije postignut, no kontakti se nisu prekidali, a proteklih nekoliko dana član Uprave tuzlanskog kluba Nino Džambić bio je u stalnoj vezi sa iskusnim veznjakom i danas su zainteresirane strane postigle dogovor.

Vranješ je u Premijer ligi nastupao za Željezničar i Borac, a upravo je najzaslužniji za titulu banjolučkog kluba osvojenu u sezoni 2020/2021.

U toj sezoni igrao je fenomenalno, postigao je 15 pogodaka u Premijer ligi kojima je dodao i dvije asistencije. U Kupu BiH je u četiri utakmice postigao dva pogotka.

FK Sloboda nakon šest kola u Premijer ligi na svom kontu ima samo šest osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za vikend će ugostiti Slogu iz Doboja i tražiti prijeko potrebne bodove.

Sloga stiže u veoma kvalitetnoj formi s obzirom da se izabranici Zorana Ćurguza su hit prvenstva i zauzimaju šestu poziciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.