Stojan Vranješ se vratio u Premijer ligu BiH!

Potpisuje za Slobodu

Stojan Vranješ se vratio u Premijer ligu BiH! · Saznajemo

E. Čaušević

Iskusni bh. veznjak Stojan Vranješ odlučio je da se vrati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Vranješov posljednji klub bio je u Bangladešu Bashundhar Kings, ali pred kraj prošle sezone raskinuo je ugovor i odlučio da se vrati u BiH.

Kako saznajemo Vranješ će karijeru nastaviti u dresu tuzlanske Slobode s kojom je danas dogovorio saradnju. 

Ovaj 35-godišnjak će se sutra priključiti pripremama Slobode gdje će sigurno biti ogromno pojačanje i čini se da su čelni ljudi tuzlanskog kluba dogovorom sa Vranješom odradili pravi posao jer će sasvim sigurno njegovo iskustvo, ali i kvalitet biti od ogromne pomoći Slobodi.

Vranješ je sa Slobodom pregovarao i prije početka sezone, ali tada dogovor nije postignut, no kontakti se nisu prekidali, a proteklih nekoliko dana član Uprave tuzlanskog kluba Nino Džambić bio je u stalnoj vezi sa iskusnim veznjakom i danas su zainteresirane strane postigle dogovor.

Vranješ je u Premijer ligi nastupao za Željezničar i Borac, a upravo je najzaslužniji za titulu banjolučkog kluba osvojenu u sezoni 2020/2021.

U toj sezoni igrao je fenomenalno, postigao je 15 pogodaka u Premijer ligi kojima je dodao i dvije asistencije. U Kupu BiH je u četiri utakmice postigao dva pogotka.



I narednu sezonu, odnosno prošlu, Vranješ je počeo kao igrač Borca i opet je bio glavni igrač Velikana iz Platonove. Odigrao je 15 utakmica u prvom dijelu sezone i postigao je deset pogodaka, a po povratku iz Bangladeša, imao je ponudu iz Švedske, no odlučio je ostati u BiH.

Iza Vranješa je bogata karijera, a sjajne partije svojevremeno je pružao u Poljskoj, gdje je branio boje nekoliko klubova - Lechia Gdanjsk, Legia Varšava i Piast Gliwice. Odigrao je 91 utakmicu za ova tri kluba u elitnom rangu i postigao je pritom 19 pogodaka kojima je dodao i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Branio je boje i novosadske Vojvodine, te rumunskih Cluja i Panduriija. U Rumuniji je odigrao 57 mečeva u elitnom rangu uz učinak od 13 pogodaka i jedne asistencije.

Dodajmo da je ukupno Vranješ u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrao 148 utakmica uz učinak od 55 pogodaka i devet asistencija. Zanimljivo je da je u protekle tri sezone za Borac u elitnom rangu našeg fudbala odigrao 62 utakmice i da je postigao 37 pogodaka. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1572689111
Nismo ni mi normalan narod sekunde, treba pojacanja, treba pojacanja, eovedes jesnog od najboljih igraca nase lige i opet ne valja. Ne moze nam niko ugoditi. Dobrodosao Stojane ❤?
19 5
Adnan tz
Tako mi godinama podmladujemo ekipu
7 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi